МОСНВ

Кратко описание на МОНСВ идва тук

КОНКУРС ЗА УЧЕНИЦИ ОТ 6 ДО 19 ГОДИНИ - 2017 - 2018 УЧЕБНА ГОДИНА

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД,
 ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ПО НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА БЛАГОЕВГРАД
КОНКУРС ЗА УЧЕНИЦИ ОТ 6 ДО 19 ГОДИНИ ПО ПРЕВЕНЦИЯ НА НАРКОМАНИИТЕ
2017 - 2018 УЧЕБНА ГОДИНА

 

"Моят любим национален герой”

        1– 4 клас (включително предучилищни групи):

  • разказ
  • есе
  • стихотворение
  • рисунка
  • постер
  • мултимедийна презентация


Изисквания:

On the occasion of 26th June The International Day against Drug Abuse and Illicit Trafficking

On 26th June 1996, the International Day Against Drug Abuse and Illicit Trafficking, in Dublin, Ireland an impudent drug lord ordered the killing of Veronica Guerin, an investigative journalist, who revealed the source of the finances of this well-respected in society businessman.

Is her death a personal tragedy or a public one?

26 юни – Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици

На 26 юни – Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици през 1996 г. нагъл наркодилър в Дъблин, Ирландия, изпраща убийци на Вероника Герин – разследваща журналистка, разкрила истината за произхода на финансовите средства на този уважаван в обществото бизнесмен. Лична трагедия ли е смъртта ѝ или обществена? Несъмнено е лично страданието на малкия ѝ син, на съпруга ѝ, на семейството. Несъмнено е и обществена трагедия.

Усилена подготовка за благотворителния базар

В офисът на ОбСНВ Благоевград кипи усилена подготовка за предстоящия благотворителен базар.

Всеки, който желае, може да заповяда утре - 24 март 2017 г. след 10:00 часа на базара пред Община Благоевград и да закупи нещо, което доброволци са изработили и приготвили. Средствата ще бъдат в помощ на доброволческата кухня за бедни и семейства на наркозависими в църквата „Св. Николай Чудотворец“ в кв. Грамада в Благоевград.

"Радини вълнения" в Благоевград

Добър ден и добре дошли на този светъл празник 11 май - Денят на народните будители, братята свети, свети Кирил и Методий. Огромен е приносът на солунските братя, затова всяка година на този ден, ние се прекланяме пред паметта на нашите общи учители с думите:
"Учители благи, закриляйте всички, които с любов просвещават и правят по-добри човеците, защото без светлост няма ден, без писменост - живот, а вечен сън и мрак, неволи и злини, и блажен е тоз народ, тоз който свойта родна реч изгражда в бъднини".

25 март 2016 година - Ден на търпението

25 март - Благовещение и Ден на търпението - това е ден, в който за поредна година призовахме към търпение - взаимно изслушване и уважение, зачитане мнението на другите и толерантни взаимоотношения между ученици, учители, родители. Идеята за Ден на търпението се роди преди няколко години по време на обучението "Необходимостта младите хора да защитават общественозначими каузи" на младежите от Младежки общински съвет по наркотични вещества и техни приятели - ученици от различни училища в Благоевград.

Наши доброволци участват в подготовката на сесия на ООН

През месец март доброволци от Младежки общински съвет по наркотични вещества (МОСНВ) Благоевград - Хабибе Сунай – XII клас в ПГИ, и Камелита Бежанска – XI клас в ЕГ, взеха участие в Младежки форум 2016 на ООН във Виена - Австрия, относно наркотиците. Събитието беше във връзка с подготовката на Петдесет и девета сесия на ООН, която ще бъде през април 2016 г. в Ню Йорк. Момичетата бяха придружени от Магделена Рахова, която е секретар на Общински съвет по наркотични вещеста в Благоевград и координатор на МОСНВ.

Pages

Subscribe to RSS - МОСНВ