канабис

Дядо от невестинско село натъпка 62 килограма канабис в буркани

Криминалисти ожънаха огромна нива с канабис в невестинското село Четирци през уикенда. До разкриването на нарколабораторията се стигнало след продължително наблюдение на къща в населеното място, която е собственост на 69-годишният столичанин Кирил Христов. Мъжът в продължение на месеци наред грижливо отглеждал наркотика, който в последствие изсушавал и затварял в буркани, съобщава "Монитор". „Нивата беше снабдена с модерна капкова система за напояване, така, че собственикът с натискането на едно копче да напоява цялата площ, засадена с канабис.

Ожънаха нива с канабис в Кюстендилско

Нива, засята с канабис, в района на село Четирци, община Невестино, Кюстендилско, е открита в рамките на предприета специализирана операция от служители на РУ-Кюстендил. Било установено, че растенията от рода на канабиса са достигнали височина до 2.90 м, като за отглеждането им била организирана напоителна система.   При операцията е задържан ползвателят - 69-годишен столичанин, а в къщата му в селото полицаите са иззели 61.500 кг суха листна маса от дрогата, разпределена в буркани. Изкоренените стръкове са с общо тегло 43 кг. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест.

Масови арести в Пиринско! Вижте за какво

От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества, при която е констатирано следното:

РУ - Петрич унищожи стотици килограми канабис

В края на миналата седмица РУ- Петрич проведе акция по производство

и разпространението на наркотични вещества. В землището на с.

Чурилово, участък на Държавен горски фонд, са открити и унищожени

около 212 бр. зелени, тревисти растения с общо тегло около 940 кг.,

които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис.

В местността „Станков кладенец”, землище на с.Чурилово, в обезлесен

участък на Държавен горски фонд, са открити и унищожени около 10 бр.

зелени, тревисти растения с общо тегло около 30 кг., които са реагирали

Полицаи откриха канабис в жилище в благоевградския квартал „Еленово“

Около 22:10 часа на 21.01.2018г. в ж.к.“Еленово“ в Благоевград, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград, е извършена проверка на жилище, обитавано от 29-годишен мъж от Благоевград. 

В хода на проверката е намерена и иззета около 1,7 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис.

За случая е уведомена Районна прокуратура-Благоевград.

 

http://www.blagoevgrad.eu/politsai-otkriha-kanabis-v-zhilishhe-v-blagoevgradskiya-kvartal-elenovo.html

МВР спипа високотехнологична оранжерия за марихуана в Шумен

Оранжерия за отглеждане и обработка на канабис разкриха в петък служители на сектор „Криминална полиция“ в РУ - Шумен. Акцията е проведена под надзор на прокурор от окръжната прокуратура в областния град, съобщиха от МВР.

В хода на реализацията, вчера по обяд, в имот на 58-годишния Д.И. от Шумен полицаи открили три помещения за отглеждане на марихуана, като в две от тях системите за осветление, отопление, поливане и вентилиране били в работен режим.

Задържаха трима за притежание на канабис

От полицейски служители на РУ-Петрич, около 22:30 часа на 03.08.2017г. в района над стадиона в гр. Петрич, е извършена проверка на: Г.С./25г./, И.В./26г./ и И.К./25г./ и тримата от гр.Петрич. При проверката е намерена и иззета около 1,4 грама тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е РП-Петрич.

 

 

Над 1 тон канабис унищожиха при акция в Петрич

Полицаи от Югозапада проведоха акция, в резултат на която отриха огромно количество канабис. Вчера от полицейски служители на РУ-Петрич, е проведена акция по линия на противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества, при която са намерени около 486 бр. тревисти растения. Растенията са били засадени в обезлесен участък на Държавен горски фонд в местността „Золовица“, землище на с.Яворница, общ.Петрич и след направен полеви тест са реагирали положително на канабис, като общото им тегло е около 1 360 килограма. За случая е уведомена РП-Петрич. Работата продължава.

Започна жътвата! Акция на канабис в Петрич, унищожени над един тон растения

На 19.07.2017г., от полицейски служители на РУ-Петрич, е проведена акция по линия на противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества, при която са намерени около 486 бр. тревисти растения.

Растенията са били засадени в обезлесен участък на Държавен горски фонд в местността „Золовица“, землище на с. Яворница, общ. Петрич и след направен полеви тест са реагирали положително на канабис, като общото им тегло е около 1 360 килограма.

За случая е уведомена РП-Петрич. Работата продължава.

 

 

Съдържа ли се канабис в църковното миро?

В последно време, в медийното пространство, се разпространява идеята, че канабисът е съставка в „миропомазващото масло, използвано за освещаване на храма и самите свещеници“. Това твърдение смущава вярващите в Христос хора и всява заблуда в човешките умове, опитвайки се да придаде на растението и неговата употреба сакрален смисъл, използвайки църковните тайнства и понятия.

Pages

Subscribe to RSS - канабис