канабис

РУ - Петрич унищожи стотици килограми канабис

В края на миналата седмица РУ- Петрич проведе акция по производство

и разпространението на наркотични вещества. В землището на с.

Чурилово, участък на Държавен горски фонд, са открити и унищожени

около 212 бр. зелени, тревисти растения с общо тегло около 940 кг.,

които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис.

В местността „Станков кладенец”, землище на с.Чурилово, в обезлесен

участък на Държавен горски фонд, са открити и унищожени около 10 бр.

зелени, тревисти растения с общо тегло около 30 кг., които са реагирали

Полицаи откриха канабис в жилище в благоевградския квартал „Еленово“

Около 22:10 часа на 21.01.2018г. в ж.к.“Еленово“ в Благоевград, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград, е извършена проверка на жилище, обитавано от 29-годишен мъж от Благоевград. 

В хода на проверката е намерена и иззета около 1,7 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис.

За случая е уведомена Районна прокуратура-Благоевград.

 

http://www.blagoevgrad.eu/politsai-otkriha-kanabis-v-zhilishhe-v-blagoevgradskiya-kvartal-elenovo.html

МВР спипа високотехнологична оранжерия за марихуана в Шумен

Оранжерия за отглеждане и обработка на канабис разкриха в петък служители на сектор „Криминална полиция“ в РУ - Шумен. Акцията е проведена под надзор на прокурор от окръжната прокуратура в областния град, съобщиха от МВР.

В хода на реализацията, вчера по обяд, в имот на 58-годишния Д.И. от Шумен полицаи открили три помещения за отглеждане на марихуана, като в две от тях системите за осветление, отопление, поливане и вентилиране били в работен режим.

Задържаха трима за притежание на канабис

От полицейски служители на РУ-Петрич, около 22:30 часа на 03.08.2017г. в района над стадиона в гр. Петрич, е извършена проверка на: Г.С./25г./, И.В./26г./ и И.К./25г./ и тримата от гр.Петрич. При проверката е намерена и иззета около 1,4 грама тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е РП-Петрич.

 

 

Над 1 тон канабис унищожиха при акция в Петрич

Полицаи от Югозапада проведоха акция, в резултат на която отриха огромно количество канабис. Вчера от полицейски служители на РУ-Петрич, е проведена акция по линия на противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества, при която са намерени около 486 бр. тревисти растения. Растенията са били засадени в обезлесен участък на Държавен горски фонд в местността „Золовица“, землище на с.Яворница, общ.Петрич и след направен полеви тест са реагирали положително на канабис, като общото им тегло е около 1 360 килограма. За случая е уведомена РП-Петрич. Работата продължава.

Започна жътвата! Акция на канабис в Петрич, унищожени над един тон растения

На 19.07.2017г., от полицейски служители на РУ-Петрич, е проведена акция по линия на противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества, при която са намерени около 486 бр. тревисти растения.

Растенията са били засадени в обезлесен участък на Държавен горски фонд в местността „Золовица“, землище на с. Яворница, общ. Петрич и след направен полеви тест са реагирали положително на канабис, като общото им тегло е около 1 360 килограма.

За случая е уведомена РП-Петрич. Работата продължава.

 

 

Съдържа ли се канабис в църковното миро?

В последно време, в медийното пространство, се разпространява идеята, че канабисът е съставка в „миропомазващото масло, използвано за освещаване на храма и самите свещеници“. Това твърдение смущава вярващите в Христос хора и всява заблуда в човешките умове, опитвайки се да придаде на растението и неговата употреба сакрален смисъл, използвайки църковните тайнства и понятия.

Превенция на наркомании с ученици от IX,X,XI класове на ПГИ „Иван Илиев“ – Благоевград

Eкипът  на ОбСНВ – Благоевград проведе среща с ученици от IX а ,X д ,XI в класове, с класни ръководители А. Величкова,Н. Станкова и Л. Ласкова.Срещата премина в беседа по актуални проблеми, касаещи разпространението и употребата на марихуана.

Рискът от пушенето на марихуана е свързан с  приповдигнато настроение,успокоение и бягство от реалността, зрителни халюцинации до липса на спомени и нарушаване на краткосрочната памет. Редовната употреба на марихуана при подрастващите ги превръща в аутсайдери.

900 кг. канабис откриха край Албания

Албанската полиция тази сутрин е разкрила и конфискувала 900 кг. наркотици в близост до град Вльора на известния плаж Зврнец. При операцията са били задържани шестима души, всичките те албански граждани, които са товарили наркотиците от превозни средства на моторница, предаде македонската медия “Макфакс“.
Според първоначалната информация наркотиците от е трябвало да бъдат транспортирани от албанското крайбрежие към Италия. Италианските власти искат от Албания да предприеме строги мерки за предотвратяване на производството и трафика на наркотици към Италия.

В Раднево отхриха оранжерия за канабис

При специализирана полицейска операция е предприето претърсване на хале в района на индустриалната зона на Раднево.
Криминалисти откриха модерна лаборатория за отглеждане на канабис в Раднево. Задържаните са двама мъже - на 39 г. и 42 г., на които мярката им за неотклонение е удължена до 72 часа, съобщават от МВР.
Установено е, че помещението е било пригодено за оранжерия и в него се отглеждат засадени в 408 саксии растения от канабис.

Pages

Subscribe to RSS - канабис