канабис

Задържаха трима за притежание на канабис

От полицейски служители на РУ-Петрич, около 22:30 часа на 03.08.2017г. в района над стадиона в гр. Петрич, е извършена проверка на: Г.С./25г./, И.В./26г./ и И.К./25г./ и тримата от гр.Петрич. При проверката е намерена и иззета около 1,4 грама тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е РП-Петрич.

 

 

Над 1 тон канабис унищожиха при акция в Петрич

Полицаи от Югозапада проведоха акция, в резултат на която отриха огромно количество канабис. Вчера от полицейски служители на РУ-Петрич, е проведена акция по линия на противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества, при която са намерени около 486 бр. тревисти растения. Растенията са били засадени в обезлесен участък на Държавен горски фонд в местността „Золовица“, землище на с.Яворница, общ.Петрич и след направен полеви тест са реагирали положително на канабис, като общото им тегло е около 1 360 килограма. За случая е уведомена РП-Петрич. Работата продължава.

Започна жътвата! Акция на канабис в Петрич, унищожени над един тон растения

На 19.07.2017г., от полицейски служители на РУ-Петрич, е проведена акция по линия на противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества, при която са намерени около 486 бр. тревисти растения.

Растенията са били засадени в обезлесен участък на Държавен горски фонд в местността „Золовица“, землище на с. Яворница, общ. Петрич и след направен полеви тест са реагирали положително на канабис, като общото им тегло е около 1 360 килограма.

За случая е уведомена РП-Петрич. Работата продължава.

 

 

Съдържа ли се канабис в църковното миро?

В последно време, в медийното пространство, се разпространява идеята, че канабисът е съставка в „миропомазващото масло, използвано за освещаване на храма и самите свещеници“. Това твърдение смущава вярващите в Христос хора и всява заблуда в човешките умове, опитвайки се да придаде на растението и неговата употреба сакрален смисъл, използвайки църковните тайнства и понятия.

Превенция на наркомании с ученици от IX,X,XI класове на ПГИ „Иван Илиев“ – Благоевград

Eкипът  на ОбСНВ – Благоевград проведе среща с ученици от IX а ,X д ,XI в класове, с класни ръководители А. Величкова,Н. Станкова и Л. Ласкова.Срещата премина в беседа по актуални проблеми, касаещи разпространението и употребата на марихуана.

Рискът от пушенето на марихуана е свързан с  приповдигнато настроение,успокоение и бягство от реалността, зрителни халюцинации до липса на спомени и нарушаване на краткосрочната памет. Редовната употреба на марихуана при подрастващите ги превръща в аутсайдери.

900 кг. канабис откриха край Албания

Албанската полиция тази сутрин е разкрила и конфискувала 900 кг. наркотици в близост до град Вльора на известния плаж Зврнец. При операцията са били задържани шестима души, всичките те албански граждани, които са товарили наркотиците от превозни средства на моторница, предаде македонската медия “Макфакс“.
Според първоначалната информация наркотиците от е трябвало да бъдат транспортирани от албанското крайбрежие към Италия. Италианските власти искат от Албания да предприеме строги мерки за предотвратяване на производството и трафика на наркотици към Италия.

В Раднево отхриха оранжерия за канабис

При специализирана полицейска операция е предприето претърсване на хале в района на индустриалната зона на Раднево.
Криминалисти откриха модерна лаборатория за отглеждане на канабис в Раднево. Задържаните са двама мъже - на 39 г. и 42 г., на които мярката им за неотклонение е удължена до 72 часа, съобщават от МВР.
Установено е, че помещението е било пригодено за оранжерия и в него се отглеждат засадени в 408 саксии растения от канабис.

Задържаха 33-годишен шофьор с фалшива книжка и канабис

Служители на полицейското управление в Албена задържаха при специализирана операция в с.Оброчище 33-годишен шофьор на „Ауди”. Той представил свидетелство за правоуправление, издадено във Великобритания. След експертна проверка е установено, че то е фалшиво.
Последвала проверка с дрегер „Дръгтест”, като е отчетен положителен резултат за наличие на канабис. Мъжът отказал кръвна проба и урина за медицинско изследване.

Откриха марихуана в колата на младеж от Банско

Полицаи откриха канабис в колата на 23-годишен от Банско и возещи се в него младежи от София, Сливен и Пазарджик.
Снощи около 22:30 часа на ул. “Братя Велеганови“ в Банско е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 23-годишния Д.Я. от Банско, в който са пътували и В.В. на 35 г. от София, Х.Б. на 23 г. от Сливен и 23-годишната С.Б. от Пазарджик.
В хода на проверката униформените са намерили и иззели около 5 грама тревиста маса, която реагирала положително на марихуана.
За случая е уведомена Районната прокуратура в Разлог. Работата продължава.

Младеж от Варна е задържан с канабис в Банско

Младеж от Варна е задържан с дрога в Банско.
Вчера към 11:30 часа е извършена проверка на 23-годишния Х.К. от Варна, у когото униформените намерили пликче с около 1,820 грама канабис.
Откритото наркотично вещество е иззето, а младежът е задържан със заповед до 24 часа.
За случая е уведомена Районната прокуратура в Разлог. 

 

http://infomreja.bg/mladej-ot-varna-e-zadyrjan-s-kanabis-v-bansko-36443.html

Pages

Subscribe to RSS - канабис