Арестуваха наркодилър от Търговище, хванат с 1 000 таблетки амфетамин

Новини за 10.07.2017 Искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ на 37-годишния Илиян Ил. от Търговище за извършенопрестъпление по член 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс бе уважено от състав на Варненския окръжен съд. Това съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура - Варна, предава Фокус. 

Мъжът бе задържан на 6 юли на ул. „Пирин“ във Варна при специализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението. Автомобилът на Илиян Ил. бил е спрян за проверка. При претърсване и обиск на лицето са открити 1000 таблетки амфетамин, кристално вещество и електронна везна със следи от амфетамин и марихуана.
Направените експертни справки на таблетките показали, че са висококачествен амфетамин с тегло 289,11 гр., а кристалното вещество с тегло 27,71 гр. се използва като съставка при производството на амфетамин. Претърсено е жилището на 37-годишния мъж в Търговище, откъдето полицията иззела 6 ампули метамфетамин.При повторен оглед на автомобила на обвиняемия с куче са открити допълнителни количества таблетки и марихуана. Илиян Ил. е обвиняем и по досъдебно производство на Районната прокуратура в Смолян, където е разследван за държане на наркотични вещества. Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.  https://www.24chasa.bg/novini/article/6326859

Кратък линк

Още Новини