Българин, шеф на мулета, разказва как поглъщат кокаин

Новини за 31.05.2017

Издирваният от Италия Огнян Борисов имал група, известна като Бригадата, която контролирала куриерите, доставяли кокаина

Българин, организирал канал за пренасяне на кокаин от Венецуела към Италия, бе задържан половин година, след като италианските власти го обявиха за издирване.
40-годишният Огнян Борисов, известен с прякора Токо, е организирал пренасянето на дрогата от Венецуела към Милано, съобщават италианските медии.
Българин арестуван в Италия с 90 килограма хашиш, предаде NOVA
Той набирал хора в България, които пренасяли наркотика.
Пътуването било организирано от специално създадена туристическа агенция чрез чартърни полети между Италия и караибския остров Маргарита.
Пристигайки на място наетите „мулета” трябвало да изчакат да бъдат потърсени от местните трафиканти. Те пренасяли дрогата под формата на капсули, които поглъщали на гладен стомах.
За да стане възможно това с помощта на обезболяващ спрей поглъщали едновременно и хапчета против дезинтерия. Всеки от тях успявал да пренесе по този начин над килограм кокаин, за което получавал 2000 евро на пътуване.
На миланското летище Малпенса ги очаквал босът Огнян Борисов, който разпределял пратките за пазара.
Организацията на българите, известна като “Бригадата”, наказвала жестоко провинил се куриер.
Един от тях е бил намерен убит. В края на миналата година Огнян Борисов бе осъден в Италия и преди два дни задържан в Амстердам. Холандските власи го разпознали и успели да задържат.

Източник: https://www.vesti.bg/bulgaria/bylgarin-shef-na-muleta-razkazva-kak-poglyshtat-kokain-6069775

Кратък линк

Още Новини