Българският съд - черната дупка в родната Темида! Гавра с обществото и акцията на прокуратурата да пуснеш срещу 20 бона Арабаджиев

Новини за 03.09.2018

Съдът е черната дупка в родната правораздавателна система. Решението да бъде пуснат срещу смешната гаранция от 20 000 - колкото искат от всеки катастрофирал шофьор на пътя, милионерския син Вълчо Арабаджиев е позорно за Темида.

Опорочава скандално цялата система, а най-страшното е, че е гавра с неистовите усилия прокуратурата да налага законност в държавата. Подигравка е и с обществото, което заради подобни решения, вече 30 години след падането на комунизма така и не получава най-важното -  законност и справедливост.

Хронологията е следната. Спецпрокуратурата направи една от най-брилянтните си акции в историята, по всички световни правила. Без никакъв теч на информация, въпреки че мастити бизнесмени със сериозни връзки, спипаха с неопровержими доказателства организирана група за укриване на данъци за над 100 млн. лв.

Семейство Арабаджиеви  за няколко часа бе хванато по бели гащи с над 10 млн. евро в брой, скрити в каси, в чували и кутии за обувки. Арестуван бе синът им, у когото също бяха открити над 2 млн. лв. с неясен произход - Вълчо Арабаджиев.

Какво обаче направи съдът? Пусна под гаранция от едва 20 000 лв. , при все, че у него са открити такива сериозни су брой. Както и всички други задържани. Доказателствата за облечените в тога, заклели се да раздават правосъдие у нас, явно не означават нищо. Първо засекретиха дело от обществен интерес, да държат в затъмнение цялото общество и да не стане ясно как така въпросната фамилия е укрила данъци за близо 100 млн. лв. Едва ли за човек разполагащ дори само с тази сума ще е проблем да си плати гаранцията и да се  изнесе по най-бързия начин на някой топъл остров, както до момента правят родителите му.

Зам.- главният прокурор Иван Гешев потвърди днес, че Маринела и Ветко Арабаджиеви се укриват пуснати за издирване, защото не се връщат доброволно вече пети ден в страната. Че те обувките на Вълчо струват повече гаранцията, наложена от съдия Велислава Ангелова от специализирания съд. Решението й е гавра с неистовите усилия и брилянтната акция на полицията и спецпрокуратурата. И доказа на практика порочния начин на работа на съда у нас по старата  максима на прехода - "Ние ги хващаме, те ги пускат". Подобни решения поставят под съмнение независимостта на съда и все остро поставят в обществото въпроса кога най-после съдиите, зад лъскави стени и дълги тоги, чиито заплати плащаме с данъците си, ще отговарят за действията си, рушащи правовия ред в държавата.

 

https://pik.bg/българският-съд---черната-дупка-в-родната-темида-гавра-с-обществото-и-акцията-на-прокурату-news778039.html

Кратък линк

Още Новини