Варненци изтръпнаха, когато видяха тази опасност на тротоара (СНИМКИ)

Новини за 08.08.2018

Тотален ужас преживяха жители на Варна при вида на отпадъци от медицинска лаборатория, изхвърлени по най-опасния и безотговорен начин до контейнер за битови отпадъци. Стъклениците съдържат бактериални посявки, използвани за установяване на зарази, твърдят запознати, цитирани от "Петел". Публикация във фейсбук със снимки от ужасната гледка се появиха още вчера. Свидетели на опасния отпадък веднага са подали сигнали на тел. 112, както и към институции, които би трябвало да имат отношение към случая. Повечето от тях споделиха в социалната мрежа, че не са получили уверение, че някой ще се намеси.По-късно стана ясно, че торбата с потенциално заразните стъкла е изчезнала. Според някои, тя е била извозена заедно с останалите отпадъци от контейнерите. Много са притеснени, че междувременно заразите може да са разнесени както улични животни и гларуси, които постоянно атакуват контейнерите, така и от хора, които ги преравят.

„В Англия щяха да отцепят целия район!“, коментира един от свидетелите, разпространили информацията за страховитата находка. Всички са потресени от случая, защото и у нас, като във всяка цивилизована държава, има определен ред за унищожаване на медицинските отпадъци, които крият потенциална заплаха за хората.

https://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/varnentsi-iztrpnakha-kogato-vidyakh-tazi-opasnost-na-trotoara-snimki_news618975.html

Кратък линк

Още Новини