В Антверпен задържаха рекордните 7 тона кокаин

Новини за 04.01.2018

Белгийски митничари заловиха рекордните 7 тона кокаин в пристанището на Антверпен. Наркотикът бил скрит в контейнер с банани.

Акцията е извършена на 30 декември и една от най-големите пратки залавяни в цяла Европа през миналата година. Заловеното количество се равнява на една четвърт от годишния обем, задържан във втория по големина белгийски град през последните две години.

Най-вероятно наркотикът е бил предназначен за Холандия. До залавянето му се стигнало след обща операция на белгийските и холандските митници.

Предполагаемата стойност на дрогата не се посочва, но със сигурност става въпрос за стотици милиони евро - в началото на декември в испанското пристанище Алхесирас бяха заловени 6 тона кокаин, които бяха оценени на 210 милиона евро.

Като второто най-натоварено пристанище в Европа, портът в Антверпен привлича и някои от най-големите пратки наркотици - през 2016 г. на него са били задържани близо 30 тона кокаин, а през 2017 г. - около 38 тона, включително рекордното количество от 30 декември.

  http://www.cross.bg/tona-kokain-antverpen-1564690.html#.Wk4qTIvOYdU

Кратък линк

Още Новини