ГДБОП с горещи разкрития за задържаните българи с огромно количество наркотици на яхта край Сицилия!

Новини за 30.11.2018

Двама българи са задържани на яхта в Италия с голямо количество наркотично вещество. Това потвърди директорът на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) Ивайло Спиридонов във връзка с информацията, че двама български граждани са задържани на яхта в Италия с 11 тона хашиш. „Разполагаме с малко информация.

Колегите по международно оперативно сътрудничество в момента извършват проверки и се осъществява необходимата комуникация с италианските ни колеги. Операцията е на италианските служби“, уточни гл. комисар Спиридонов. Той не пожела да разкрие самоличността на задържаните, но поясни, че единият от тях е с криминална регистрация за шофиране в нетрезво състояние.

„В Италия ще има съдебно преследване спрямо тези лица, така че да не пречим на колегите“, отбеляза гл. комисар Спиридонов. „По отношение на това, че се задържат поредните българи в тази схема, самите вие знаете, че българите обикновено в трафика на наркотични вещества се използват по отношение на логистиката и превоза. Така че за съжаление най-вероятно ще продължат да бъдат задържани такива българи по света“, коментира той. 

 

 

https://www.blitz.bg/kriminalni/gdbop-s-goreshchi-razkritiya-za-zadrzhanite-blgari-s-ogromno-kolichestvo-narkotitsi-na-yakhta-kray-sitsiliya_news642679.html

Кратък линк

Още Новини