Двама мъже са задържани за притежание и разпространение на наркотици в Каварна и Добрич

Новини за 07.09.2018

Двама мъже са задържани за притежание и разпространение на наркотици в Каварна и Добрич.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР. В края на август на териториите на Добрич и Каварна е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на наркоразпространението. В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Добрич, колегите им от Първо РУ и РУ – Каварна. В момент на пласиране на грам амфетамин в двора на училище в Каварна, бил задържан 24-годишен мъж, с криминални регистрации в полицията.

При последвалите процесуално-следствени действия в жилището му са открити още 10 грама от същия наркотик, грам марихуана и таблетка метамфетамин. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем по образуваното досъдебно производство и му е наложена мярка за неотклонение „Подписка“.

В хода на полицейските действия в района на дискотека в Добрич е задържан и негов „колега“ от Добрич. При извършени процесуално-следствени действия в гараж, ползван от мъжа, са открити 20 г марихуана, 30 г метамфетамин – пико, електронни везни, пистолет и специализирана литература за отглеждане на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство, на мъжа му е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“. 

Работата по разследването продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

http://www.focus-news.net/news/0000/00/00/2563317/

Кратък линк

Още Новини