Две деца на България си отидоха без време от обезумялото ни общество

Новини за 04.03.2013

ПОКЛОН! Боже, не позволявай нашите деца да плащат с живота си грешките на нас, техните родители!

18-годишната Даниела Апостолова, пила течност за чистачки, починала на 3 март, съобщиха от “Пирогов”. 

Момичето беше в кома 20 дни. Даниела бе сред шестимата младежи от с. Падеш, Благоевград на възраст между 16 и 22 г., които се натровиха с течност за чистачки в нощта на 10 срещу 11 февруари. Мислейки, че е домашна ракия, те пили от туба, пълна с течност за чистачки. В кома продължава да е 17-годишният Кристиян Чучков.

Пламен Горанов почина

 

Пламен Горанов, който се самозапали пред общината във Варна, е починал снощи, съобщи началникът на Военноморската болница във Варна полк. д-р Ивайло Въжаров.

Пламен е починал снощи около 20.00 часа във Военноморската болница в града. До снощи приятелите на Пламен призоваваха за спешно даряване на кръв. Кръвният център в града работеше вчера извънредно.

Крайната причина за смъртта е полиорганна недостатъчност, обясни пред OFFNews д-р Въжаров. Екипът от лекари следеше състоянието на Пламен в продължение на 12 дни. “Колегите дадоха всичките си сили, за да се борят за живота му”, обясни докторът като допълни, че дарителската кампания за кръв също е помогнала, тъй като Пламен е губил по 4 литра кръв дневно. До последно Пламен е бил в медикаментозна кома, като за два дена той премина на собствено дишане. “До събота контролирахме нещата, докато не започнаха да се развиват тежки усложнения”, каза д-р Въжаров като обясни, че органите започнали постепенно да спират работа. 

36-годишният Пламен се запали в знак на протест на 20 февруари пред сградата на Община Варна. Той искаше оставката на кмета Кирил Йорданов. Близо 70 хиляди души излязоха на протест в морската столица с искане за оставката на кмета. В неделя ГЕРБ обяви, че сваля политическата си подкрепа към Йорданов.

Кратък линк

Още Новини