Дрога в дъното на кървавата баня в Нови Искър

Новини за 04.01.2018

Професионални килъри стоят зад жестокия шесторен разстрел в град Нови Искър. Това е една от основните версии, по която работят разследващите, пише в. "България днес".

Нелегален тъмен бизнес на бащата Неделчо Юнаков е най-вероятната причина, довела до кървавата баня навръх Новата 2018 година в семейния дом. В къщата на ужасите са открити пет трупа. Неделчо е направен на решето, до него лежи синът му Георги. В дома са още телата и на доведената му дъщеря Нанси, гаджето й Боби и баба й по майчина линия. Само няколко часа по-късно криминалисти откриват изоставен семейния джип БМВ във вилната зона над Нови Искър, а на метри от него, в кладенец, пълен с вода, е изхвърлен трупът на 44-годишната жена на Неделчо – Кети Кюхова.

Основните подозрения са, че става дума за трафик на дрога или други забранени вещества. Според запознати сделките се въртели по маршрута България-Косово. Криминалисти припомнят, че това е т. нар. Балкански път на дрогата, по който върви идващият от Близкия Изток хероин на Западна Европа. Бившата югославска провинция от години е сочена за една от главните наркоразпространителски пунктове по пътя към Европа. Познати на семейството подозират, че Неделчо Юнаков се захваща с нелегалния бизнес преди около четири години. Сдобива се с ТИР, с който според запознати вероятно извършва множество транспортни курсове в чужбина, включително и в Косово. Криминалисти подозират, че през последната година отношенията между Юнаков и чуждестранните му партньори се влошават. Една от версиите е, че поводът е липсващи пратки от нелегалния товар, превозван чрез товарния камион на Неделчо.

До момента разследващите имат косвени улики за мотива на убийството, но са категорични, че се касае за отмъщение. Това според тях е обяснението за изключително зловещото шесторно убийство. Разследването продължава. Извършителят все още не е установен. Не е намерено и оръжието. Днес продължават и огледите и обработката на следите. Специален щаб работи по няколко версии – основната е свързана с дейността на убития баща в семейството Неделчо Юнаков. Засега е отхвърлена само версията за самоубийство, заради разположението на телата. Една от жертвите е убита в гръб. Според директора на националното следствие Борислав Сарафов убийството остава без аналог в новата ни история.

 

https://www.novini.bg/news/462574-дрога-в-дъното-на-кървавата-баня-в-нови-искър.html

 

Кратък линк

Още Новини