Единадесетокласник със специални потребности арестуван с дрога в село Дрангово

Новини за 29.09.2017

17-годишен ученик от петричка гимназия бе арестуван снощи, след като в тайник в дома му в село Дрангово бе открит сух, пакетиран канабис, около 300 грама. При ареста единадесетокласникът Йордан, заявил, че дрогата е за лична консумация. Тази сутрин репортер на struma.com осъмна в гимназията, за да видим какъв ученик е Йордан, имат ли учителите му някакви подозрения, че момчето употребява и разпространява наркотици и какви мерки ще вземе ръководството след този случай.

Оказа се ,че сме лоши вестоносци и никой не знаеше за случилото се с Йордан от Дрангово. Минути след нашата поява, за ареста ръководството на училището, бе официално информирано от полицията в южния град. Разследването ни, откъде Йордан има дрога ,откъде пари, за да си я купи, попадна на една голяма човешка и семейна трагедия.

Ученикът е със специални потребности, приютен от гимназията ,за да се социализира по- лесно. Въпреки опитите на учителите да му помогнат момчето трудно се задържа в клас, не посещава редовно заниманията ,слаб ученик е. Наблюденията се, че няма никаква ангажираност на семейството му към проблемите му в училище.

Така стигнахме и до разказа на негов съученик ,който му помага в час. "Не мога да допусна, че Йордан взема канабис още по-малко разпространява ,та той много трудно се оправя с много по-лесни неща,аз не вярвам, че наркотикът е негов. Това потвърдиха и учители ,с които разговаряхме. Изводът, който си направихме е,че най-вероятно Йордан, заради специалните си потребности, е бил използван от истинския притежател на наркотика, защото първо е непълнолетен и второ "специален" и се предполага ,че няма да носи наказателна отговорност. Полицията работи по случая. Йордан е разпитван и освободен.

Докладвано е в прокуратурата .Въпросът е, чия е дрогата ?! Кой натопи 17-годишния Йордан! Ако наркотика е на момчето и полицията докаже това, то кой я е продал и откъде Йордан е намерил пари за нея. На разпит е призован и бащата на Йордан. Според хора от Дрангово Йордан приличал на малтретирано дете и никой ,който го познава не допуска дрогата да е негова.

Май ще се окаже, че едно 17 -годишно момче е жертва . Чия жертва, институциите ангажирани с грижа за деца със специални потребности, трябва да установява, а не да си затваря очите пред един такъв емблематичен случай. Гимназията се ползва с добро име, затова не я споменаваме ,до момента няма сигнал, или някаква индикация, че въпросният Йордан е употребявал дрога. Очаквайте подробности от полицейското разследване. Ние също ще отидем в село Дрангово, за да видим в каква среда живее Йордан и има ли виновни за дрогата под леглото му ?!

 http://www.struma.com/krimi/shokirashta-novina-v-petrichkata-gimnaziya-edinadesetoklasnik-sus-specialni-potrebnosti-arestuvan_124443/

Кратък линк

Още Новини