Експертиза доказа: Наркотици са причинили смъртта на абитуриента Кристиян

Новини за 06.02.2018

Хистологична експертиза във Военно медицинска академия доказа, че тийнейджърът Кристиян Братоевски е умрял от остра дихателна недостатъчност, вследствие на злоупотреба с наркотични вещества, научи „Конкурент“. Абитуриентът от професионалната гимназия по търгория и ресторантьорство във Враца беше открит на 27 ноември м.г. бездиханен в дома на дядо си и баба си в Борован, което шокира обществеността.

Преди около месец бяха изготвени резултатите от химическата експертиза, според която смъртта на Кристиян е предизвикана от вещества, производни на канабиса, които той е пушил. Според резултатите от хистологичната експертиза, до която се добра „Конкурент“, младежът е умрял вследствие на остра дихателна недостатъчност, предизвикана от прекалената употреба на наркотични вещества, вкарани в организма му чрез пушене. Лекарите са установили, че последните 48 часа преди настъпването на смъртта, са били фатални за Кристиян, тъй като не е спирал да пуши от т.нар. „китайски чай“. Заедно със свой приятел Силвио С. дори ходили до Бяла Слатина, за да заредят още от стоката, която се продава напълно законно и не попада в графата на забранените от закона стимуланти или опиати. Когато се пуши напръскан с определени субстанции обаче, „чаят“ става смъртоносен. Хистологичната експертиза доказала още, че белият дроб на Кристиян е бил увреден необратимо от дрогата, която тийнейджърът е пушил поне от година и половина, но фатална се е оказала ударната употреба от 24 до 26 ноември м.г.

Както написа „Конкурент“ в дните преди смъртта на абитуриента, той бил с компания във Вършец, откъдето тръгнал за дома на баба си и дядо си в Борован. Родителите му изкарват прехраната си в чужбина. Майка му Рени работи в Португалия, а баща му Мирослав – в Гърция. Най-тежък удар от кончината на Кристиян понесъл по-големият му брат Николай, който се е грижел за него.

 

http://m.konkurent.bg/news/117208

Кратък линк

Още Новини