Задържаха варненка в съдебната зала

Новини за 11.06.2018

36-годишна варненка бе задържана в събедната зала и отведена под конвой, след като състав на Варненския окръжен съд я призна за виновна за разпространение на наркотици и й даде 2-годишна ефективна присъда. Освен това дамата ще трябва да плати 5000 лв. глоба. Двамата й съучастници получиха условни наказания. Б.С. е с висше икономическо образование, но "заработвала" допълнително като продавала хероин и амфетамини. 
Престъплението, заради което младата жена влиза в затвора, е било извършено в изпитателния срок на предходна условна присъда, отново за наркотици. Приятелят й - 35-годишният Д. М., бе осъден на 2 условно с 4-годишен изпитателен срок за същото престъпление.
Веднага след като стана ясно решението на съда, държавното обвинение заяви, че ще внесе протест в Апелативния съд срещу условното му наказание. Той също ще плати глоба в размер на 5000 лева. Съучастникът им К. Ст. от Варна е бил признат за виновен за държане на забранени от закона наркотични вещества. При условията на съкратено съдебно следствие той получи наказание 3 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. 
На 14 ноември 2017 г. 36-годишната жена била засечена в момента, в който продавала дрога на двама наркозависими. Приятелят й също бил задържан при продажбата на амфетамин. При претърсване в дома му са иззети наркотични вещества на стойност около 100 лева. Така при операцията на полицията в полезрението попаднал и 35-годишният К. При извършения обиск в него е намерен амфетамин.

 

https://www.24chasa.bg/novini/article/6903207

Кратък линк

Още Новини