Задържаха двама, шофирали след употреба на наркотици

Новини за 31.08.2017

92 автомобила и 112 лица са проверени в хода на специализирана полицейска операция на „Пътна полиция“-Сливен, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Операцията е осъществена за времето от 08,00 до 12,00 часа на 26 август по метода на широкообхватен контрол в град Сливен. Констатирани са 72 нарушения. Съставени са 7 акта, от които 1 за употреба на алкохол и 1 неправоспособен. 62-ма водачи са санкционирани с фиш, като най-честите нарушения са неизползване на предпазни колани, превишаване на скоростта и нередовни документи. В хода на операцията е образувано едно бързо производство за употреба на алкохол над 1,2 промила.

Двама водачи, употребили наркотични вещества и един с алкохол за установени от полицейски служители в град Сливен през изминалото денонощие. На 28 август, около 20,50 часа е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен“, управляван от 27-годишен водач от град Сливен. При проверката за употреба на наркотични вещества той е дал положителна проба. Срещу него е образувано бързо производство.

Същата вечер около 23,45 часа е извършена проверка на 30-годишен водач на лек автомобил „Опел“ от град Сливен. При проверката той е дал положителна проба за употреба на наркотични вещества. По случая в РУ-Сливен е образувано досъдебно производство.

Днес, около 00,54 часа, е извършена проверка на лек автомобил „Деу“, управляван от 59-годишен мъж от град Сливен. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 3,49 промила. Срещу водачът е образувано бързо производство.

 

http://focus-radio.net/заловиха-двамина-шофирали-след-употр/

Кратък линк

Още Новини