Задържаха счетоводителка, „готвила“ пико с неин съучастник

Новини за 03.09.2018

По искане на Окръжната прокуратура Варненският окръжен съд взе мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на жена и мъж, привлечени като обвиняеми по дело за производство и държане с цел разпространение на различни видове наркотици – престъпление по член 354 а, ал. 1 от НК, извършено в съучастие.

На 29 август, тази година при специализирана полицейска операция двете обвиняеми лица били установени като производители на синтетични наркотици. При проведените процесуално-следствени действия на два адреса във Варна и в лек автомобил са иззети 52,6 грама амфетамини, 0,24 грама марихуана, множество прекурсори и предмети, предназначени за приготвяне на наркотични вещества.

С постановление на Окръжната прокуратура във Варна последвало задържането на двамата за срок до 72 часа, с цел довеждането им в съда. Жената била по професия главен счетоводител, а в престъпния бизнес – „главен готвач“ на пико. Съучастникът й също бил вещ в производството на синтетични наркотици, казват от прокуратурата.

Определението на Варненския окръжен съд, с което са взети мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

 

https://www.monitor.bg/bg/a/view/zadyrjaha-schetovoditelka-gotvila-piko-s-nein-syuchastnik-143191

 

Кратък линк

Още Новини