Заловиха за трафик на наркотици "Рамбо", бивш лидер на ФАРК

Новини за 09.07.2018

Колумбийската полиция и Корпусът за техническо разследване (CTI) на прокуратурата, заловиха Луис Едуардо Карвахал с псевдоним "Рамбо", бивш лидер на партизаните от ФАРК, за да го екстрадират в САЩ за трафик на наркотици в тази страна, съобщава El Tiempo.

Задържаният е бил начело на колоната "Даниел Алдана" от Революционните въоръжени сили на Колумбия (ФАРК) и е заподозрян в престъпления, след като правителството на Колумбия подписа мир с бунтовниците през ноември 2016 г..

"Рамбо" бе намерен в община Пуерто Рико и задържан в сряда сутринта. Това е вторият случай с участието на бивш партизанин от ФАРК, за който се твърди, че продължава да извършва престъпления след споразумението. За действие след датата на споразумението, отпада правото на амнистия и се позволява съдебното преследване.

Първият случай бе със Сеуксис Ернандес, известен още като "Хесус Сантрич", заловен на 9 април по подозрение в трафик на наркотици. Арестуването му бе обявено за законно от Конституционния съд на Колумбия, който по този начин позволи екстрадирането му в САЩ.

  http://www.class.bg/свят/item/383764-заловиха-за-трафик-на-наркотици-рамбо-,-бивш-лидер-на-фарк/383764-заловиха-за-трафик-на-наркотици-рамбо-,-бивш-лидер-на-фарк#.W0L2O835UdU

 

Кратък линк

Още Новини