Изправят на съд дилър на дрога

Новини за 06.02.2018

За незаконно придобиване и разпространение на наркотични вещества ще отговаря пред закона 34-годишният Св. Велков от Берковица. Окръжната прокуратура в Монтана е предала на съд дилъра, пласирал дрогата при условията на опасен рецидив.

В края на 2016 г. служителите на реда от Берковица разполагали с оперативна информация, че обвиняемият търгува с дрога в града под Ком. Той продавал марихуана и амфетамини предимно на наркозависими. Криминалистите организирали следене и наблюдение, приложили също специални разузнавателни средства. Резултатите от мероприятията недвусмислено показали, че Велков е дилър на наркотични вещества, които разпространявал дори във Вършец. Той предварително се уговарял с купувачите по телефона, след което се уточнявали местата на сделките. Срещу суми от 10 или 20 лева Велков продавал предварително пакетирани дози с марихуана или амфетамини на различни хора. “Купувачите” били спирани за полицейски проверки непосредствено след закупуването или консумирането на дрога, а една от “сделките” била заснета.

Велков  е криминално проявен и осъждан. В хода на образуваното срещу него досъдебно производство са разпитани свидетели, които подробно са описали как закупували наркотици от обвиняемия през януари и февруари миналата година.

Предстои съдът да насрочи заседание по делото.

 

https://www.mont-press.com/index.php?issue=52018&kind=&article=46201&rank=4&short=&numb=Бр.%205%20(2463),%20год.%20ХХIХ,%206%20-%2012%20февруари%202018%20г.

Кратък линк

Още Новини