Мащабна операция "Антидрога" в петричкото село Тополница

Новини за 30.11.2017

Криминалисти от ОД на МВР в Благоевград провалиха мега наркосделка днес след щурм в късния следобед в меката на дрогата, петричкото село Тополница. Селото е "люлка" на едни от най- големите дилъри през годините. Полицаите задържаха днес 4-има дилъри след крупна сделка с 2 килограма хероин,купена от известния в Тополница 50-годишният Стефан Каракостов, с прякор Тефото.

Дрогата била скрита в акумулатора на джип, с който един от дилърите се опитал да премине през ГКПП Кулата но бил задържан, а другият тръгнал празен в посока Благоевград. Арестуван е и той. Криминалистите от ОД на МВР в Благоевград били разпределени на постове от Благоевград до Кулата ,така цялата група, която е била разработвана е била арестувана. Освен Тефото, в ареста е задържаният на Кулата 40 -годишен и криминалнопроявен мъж от Казанлък. При обиск в къщата на Тефото са открити голямо количество хероин, амфетамини и канабис. Тефото от години живее и работи в София. 

Петричкото село Тополница от години поддържа славата си на меката на дрогата в областта. От Тополница е Огнян Атанасов ,известен през годините, като един от най-мощните дилъри на дрога, лежал и избягал от гръцки затвор. Само преди месец при акция на петричката полиция пък бяха задържани с голямо количество канабис други двама жители на Тополница . Единият бе бившият митничар Хр.Танчев - Факети, в чийто дом откриха около голямо количество сух канабис, приготвен за продажба. Операцията продължава. 

Очакват се още арести. 

 

https://www.struma.com/krimi/mashtabna-operaciya-antidroga-v-petrichkoto-selo-topolnica-mega-narko-sdelka_127185/

Кратък линк

Още Новини