Младеж от Добрич получи условна присъда за държане и разпространение на наркотици

Новини за 07.09.2018

Условно наказание от 1 година и 6 месеца “лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 3000 лв. получи младеж от Добрич, след като Окръжният съд одобри споразумението, сключено между подсъдимия, неговата защита и прокуратурата.
 
С постигнатото споразумение страните по делото приемат за безспорно установено, че на 17 май т. г., в Добрич, 20-годишният мъж, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана, разпределена в 4 отделни пакетчета, с общо тегло 48.38 грама, на обща стойност 290.28 лева.
 
Подсъдимият е декларирал пред съда, че признава вината си, отказва се от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред и е наясно, че постигнатото споразумение има последиците на влязла в сила присъда. Той и приел да плати и направените по делото разноски в размер на 198.98 лева.       

В отделно съдебно заседание Окръжен съд е разпоредил иззетата като веществено доказателство марихуана да бъде унищожена. Определението на Окръжен съд-Добрич е окончателно.

 

https://dariknews.bg/regioni/dobrich/mladezh-ot-dobrich-poluchi-uslovna-prisyda-za-dyrzhane-i-razprostranenie-na-narkotici-2118303

Кратък линк

Още Новини