Мълния уби човек в София

Новини за 08.08.2017

Проливен дъжд, придружен с гръмотевици, се изсипа над София в днешния следобед. В южните и западните квартали като Витоша, Горна Баня, Овча Купел и Люлин валя и градушка.

Един човек е починал, след като е бил ударен от мълния, съобщи Нова телевизия. Инцидентът е станал на бул. "България". Загиналият е 40-годишен работник на строеж на булеварда.

В следствие на мълния е пострадала и единствената секвоя в парк „Заимов“. Мълния е разцепила стъблото на дървото. Избили гейзери вода от канализацията пък разцепиха асфалта на бул. „Черни връх“, в района на голям търговски център.

В някои райони има множество запушени шахти и паднали клони, с чието разчистване бяха ангажирани 3 аварийни екипи на Столична община.

Видеоклип, изпратен на NOVA, показа как хората крият колите си под навеса на голяма бензиностанция заради падащите ледени топчета. (виж горе).

Над 30 сигнали за паднали клони и дървета са подадени по време на валежите. Временно бе преустановено движението на трамвай номер 10, и на автобусни линии, обслужващи квартали в подножието на Витоша.

Заради бурята без ток останаха 11 000 абонати на ЧЕЗ. От там увериха, че дежурни екипи отстраняват авариите.

След валежите в София се стигна и до верижна катастрофа на "Цариградско шосе". 4 автомобила са се ударили преди отбивката на Четвърти километър. При инцидента няма пострадали, но се е образувала голяма опашка от автомобили.

Дъждът се изсипа в София и на други места в България след продължителни горещини.

Причината за валежите и градушките у нас, както и в цяла Югоизточна Европа, е атмосферен фронт, свързан с циклоните „Джордж” и „Фриц”, които бавно преминава от запад на изток.

Утре у нас се очакват още валежи и са възможни градушки, но температурите няма да паднат преди средата на седмицата. 

Кратък линк

Още Новини