Нови разкрития за разбитата престъпна група на Златето в Кърджали!

Новини за 07.02.2019

Трима са арестуваните по време на акцията на Специализираната прокуратура в Кърджали и региона на 6 февруари, пише 24rodopi.com. Това са Златко Каменов – Златето, служителят му В. и друг негов приближен Н. от Момчилград. В операцията участваха екипи на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и части на Жандармерията. Припомняме, че задържан беше управителят на охранителна фирма и собственик на фитнес клуб Златко Каменов – Златето. Заедно с него нощта срещу четвъртък в ареста в Кърджали прекараха и В. и Н. 

Тримата ще бъдат конвоирани днес до ареста на улица „Майор Георги Векилски“№2 в София. Златето и хората му бяха задържани вчера сутринта за 24 часа. Снощи Специализираната прокуратура им наложила 72 часа арест. В петък в Специализирания съд в София ще се гледа мярката за неотклонение, като се очаква Специализираната прокуратура да поиска постоянно задържане под стража за тримата. 

Събраните от обвинението доказателства са за участие в организирана престъпна група, която рекетирала физически и юридически лица да се откажат от определен вид дейност. Дейността на групата, ръководена от Златето, била както в Кърджали, така и в други региони на страната.

Припомняме, че през целия ден в сряда всички входно-изходни точки на Кърджали бяха блокирани заради акцията. Проверяваха се автомобили с регистрация, извършваха се обиски на адреси в областния град и периферията. Златето нашумя през май 2010 г., когато го арестуваха в специализираната акция “Мутрите 2” в заведение „Марая“ в Кърджали. 

Сред задържаните тогава имаше и действащ полицай. Обвиненията също бяха за рекет, но и за разпространение на дрога и склоняване към проституция. Шумната акция не даде резултат и тежките обвинения не издържаха в съда. Години по-късно задържаният полицай дори успя да осъди държавата за 35 хиляди лева, доказвайки в съда, че в резултат на акцията е претърпял имуществени и неимуществени вреди. Освен мениджър на охранителна фирма Златко Каменов развива и свой бизнес. Той е и спортен деятел - председател е на голям фитнес клуб в града. Бил е разследван и за укриване на данъци през 2011 г. 

Той и бизнеспартньорът му Динко Й. не платили 30 хил. лв. налози, дължими от общата им фирма, на която сложили за управител подставено лице.

Тези обвинения към Златко Каменов бяха свалени.

https://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/novi-razkritiya-za-razbitata-prestpna-grupa-na-zlateto-v-krdzhali_news655890.html

Кратък линк

Още Новини