Откриха канабис във монтанска ферма, но в Шуменско хванаха 80 кила в дом на служител от БАБХ

Новини за 12.10.2018

Във ферма на 38-годишен монтански жител са намерени 61 растения зелена тревна маса с дължина от 0,50 см до 1,40 см, които при направен на място наркотест реагират на канабис. Общото тегло на наркотика е 7 кг, уточняват от пресцентъра на ОУ на МВР. Фермата се намира в местността Тировете в землището на Монтана. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 в, ал. 1 от НК.
Количеството обаче е далеч от това, което намери полицията в частен дом в "Дивдядово", Шуменско, собственост на инспектор от Агенцията по храните. Разкритието става, след като служителят бива хванат да кара дрогиран. 32-годишният мъж, който е ветеринарен лекар и инспектор в Агенцията по храните, отвел полицейските служители в дома си. Разказал също, че е засадил и отглежда за собствена употреба марихуана в гориста местност край преславско село. Иззети са 15 растения марихуана, които впечатлили разследващите с размера си – около 3 метра.

https://www.actualno.com/crime/otkriha-kanabis-vyv-montanska-ferma-no-v-shumensko-hvanaha-80-kila-v-dom-na-slujitel-ot-babh-news_699321.html

Кратък линк

Още Новини