Откриха оръжие, наркотици, автомобил и мотоциклет при операция в Ловеч

Новини за 08.02.2018

Оръжие, наркотици и издирвани моторни превозни средства са открити при полицейска операция.

Операцията е проведена на 6 февруари, след съгласувани действия на криминалисти на ОДМВР - Плевен и Ловеч са претърсени няколко адреса на територията на област Ловеч. От къща в село Изворче и апартамент в Ловеч, обитавани от 39-годишен мъж, били намерени 2.8 г бяло кристално прахообразно вещество, реагирало при извършения полеви тест на метамфетамин.

Пак оттам били иззети боен пистолет "Макаров" със заличени серийни номера, с монтирана муфа на цевта за поставяне на заглушител, в комплект с пълнител и боен патрон; гладкоцевна ловна пушка, без сериен номер; 17 ловни патрона; стъклена колба, съдържаща бяло кристално прахообразно вещество. В двора на къщата полицаите проверили и паркиран лек автомобил "БМВ", който се оказало, че е обявен за издирване.

В гараж на същия имот е установен кросов мотоциклет "Априля - 125", без поставен регистрационен номер. При извършената справка било установено, че той е обявен за издирване в ШИС с държава инициатор Република Италия и шенгенски идентификатор от 2009 година като предмет на престъпление.

Двете моторни превозни средства са иззети от служители на РУ - Ловеч. Изготвените експертизи сочат, че иззетите оръжия са огнестрелни по смисъла на закона и са годни да произвеждат изстрел с иззетите към тях боеприпаси.

Работата по документирането на случая продължава под ръководството на прокуратурата.

 

https://news.bg/crime/otkriha-orazhie-narkotitsi-i-avtomobil-i-mototsiklet-pri-operatsiya-v-lovech.html

Кратък линк

Още Новини