Полицията в Сливен с пореден удар срещу производството на наркотици

Новини за 09.07.2018

Двама мъже са задържани в момента на производство на синтетични наркотични вещества при съвместна операция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, Специализираното тактическо звено за бързи действия към ОДМВР-Сливен и  ТЗБОП Сливен-Ямбол. Спецакцията е осъществена на 4 юли в сливенското село Камен.

В частен имот в момента на производство са задържани криминално проявените мъже на 33 г. от Сливен и на 24 г. от село Камен. При извършване на процесуално-следствените действия полицейските служители са намерили и иззели бяло кристалообразно вещество с тегло около 25 грама, което при направения полеви тест е реагирало на метамфетамин. Иззети са ощепрекурсори, вещества и предмети, необходими за производството на наркотик и имащи отношение към престъпната  дейност на двамата задържани.

В хода на операция са последвали процесуално-следствени действия /претърсване и изземване/ в жилище в сливенския квартал „Даме Груев“. На място е установен и задържан криминално проявеният мъж на 29 години от Сливен. 

От жилището са иззети пликче, съдържащо метамфетамин с тегло около 2 грама, прекурсори, материали и приспособления за производство на синтетични наркотични вещества и мобилни телефони.

Първоначално тримата са задържани за 24 часа. С прокурорско разпореждане в ареста за 72 часа остават двамата мъже. Предстои да бъде внесено искане за тяхното постоянно задържане.    https://dariknews.bg/regioni/sliven/policiiata-v-sliven-s-poreden-udar-sreshtu-proizvodstvoto-na-narkotici-2107822

Кратък линк

Още Новини