Прокуратурата във Варна задържа разпространител на наркотици

Новини за 06.12.2017

36-годишният Илиян Ст. от Варна е привлечен като обвиняем за четири деяния по член 354а, ал. 1 от НК - държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, извършени като продължавано престъпление. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор в Окръжната прокуратура във Варна. Това заявиха от апелативната прокуратура във Варна.

Прокуратурата е събрала достатъчно доказателства за престъпната дейност на 36-годишния наркоразпространител. На 12 юни 2017 г. той бил задържан с 12 дози наркотични вещества, производни на амфетамина. На 27 юли бил установен да държи с цел разпространение 12 пакетчета марихуана. На 13 август в него са намерени и иззети 9 дози амфетамин.

Срещу него били образувани досъдебни производства за престъпления по член 354а, ал. 1 от НК, но наркоразпространителят се укривал до 4 декември, когато бил задържан с 66,43 грама марихуана и 1, 5 грама производни на амфетамина на излизане от компютърна зала на ул. „Отец Паисий" във Варна. При извършения обиск било намерени наркотичните вещества.

В срока на предварителното му задържане Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Илиян Ст.

 

http://www.cross.bg/varna-veshtestva-prokyratyra-1562528.html#.WifywJvOYdU

Кратък линк

Още Новини