Разбиха наркобанда от ММА бойци в Бургас

Новини за 12.06.2017 7 души са задържани и обвинени за участие в организирана престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на наркотици в Бургас.Това съобщиха на пресконференция главният секретар на МВР Младен Маринов и заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

В събота Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на Теодор Бангеев, Георги Карчев, Илко Паскалев, Димитър Киров, Георги Иванов, Радослав Пехливанов и Филип Чорио за това, че от октомври 2016 г. до юни 2017 г. са участвали в организирана престъпна група, произвеждаща и разпространяваща наркотици на територията на Бургас и около града. 

„Става въпрос за една група, която действа изключително конспиративно. Интересното е, че тя не се снабдява от външни снабдители, а сама си произвежда наркотика, който разпространява. Поради тази причина е по-затворена и по трудна за пробиване и проследяване. В същото време с брутални действия, понякога и с побоища без да има пряка необходимост за това – по питейни заведения, по квартали“, посочи Младен Маринов. 

В повечето от задържаните са открити наркотици, а в дома на Филип Чорио - в бургаски жилищен блок - е намерена цяла оранжерия. 

По думите на главния секретар на МВР, тя е изградена на високо технологично ниво. Според Маринов, групата се е опитвала да наложи монопол върху наркоразпространението в определени територии. 

"За оранжерията могат да завиждат всички селскостопански производители, тъй като изцяло функционира без намесата на човешкия фактор – има датчици за влага, датчици за светлина, мери влага на въздух на почва", обясни Младен Маринов.

По думите му оранжерията е много добре маскирана със скрита врата към основните помещения. 

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов бе категоричен, че държавата няма да допусне ескалация на напрежението и разпределяне на територии между враждуващи банди както в Бургас, така и в региона. 

„Това са млади момчета – 93-ти, 96-ти, 98-ти набор. Всичките са от средите на трениращите фитнес и ММА“, допълни той.   http://dnes.dir.bg/news/burgas-mvr-narkotitzi-%D0%9Claden-%D0%9Carinov-25901714?nt=10

Кратък линк

Още Новини