Разбиха престъпна група за наркотици, действала в Бургас

Новини за 11.09.2018

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група в Бургаска област, занимавала се с разпространение, производство и отглеждане на наркотици.

Операцията е реализирана под наблюдението на Специализираната прокуратура, съобщи МВР.

Задържани са 12 участници в групата. На четирима от тях е повдигнато обвинение за извършено престъпление и им е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

В рамките на операцията са претърсени жилища и ползвани от задържаните леки автомобили. Иззети са около 1 кг различни видове наркотични вещества - суха зелена тревна маса - канабис, метамфетамин, кокаин, хашиш.

Открити са 48 растения от рода на конопа, 18 от които били отглеждани в специално оборудвано за целта помещение на къща. При претърсванията са иззети още газово оръжие, ножове и палки, а в дома на лидера на групата е открита и парична сума в размер на 15 490 лв.

По първоначални данни групата е действала от началото на тази година на територията на страната и Бургаска област. Установено е, че участниците са прибягвали до използването на насилствени методи - заплахи и побои, при осъществяване на престъпната си дейност.

 

 

https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/09/08/razbiha-prestypna-grupa-za-narkotici-deistvala-v-burgas.387273

Кратък линк

Още Новини