Разбра се кои са българите, изловени с тонове дрога на 20-метрова яхта край Сицилия! Миналото им се оказа скандално

Новини за 30.11.2018

Двамата българи, които бяха задържани на яхта с 11 тона хашиш край бреговете на Сицилия, са отказали да ползват помощ от българските дипломати в Италия. 

В момента сънародниците ни са в затвора в италианския град Рагуза.  По неофициална информация те са от Варна и се казват Иван Бориславов и Никола Георгиев. Единият от тях има и капитански права, уточнява БНР. Мъжете са били задържани в понеделник през нощта на борда на 20-метрова яхта, плаваща под холандски флаг близо до бреговете на Сицилия. На борда на плавателния съд са открити общо 11 тона хашиш. Арестуваните са на 40 и 42 години. Не са криминално проявени. Преди време единият от задържаните е бил регистриран от полицията у нас за шофиране след употреба на алкохол. ГДБОП с горещи разкрития за задържаните българи с огромно количество наркотици на яхта край Сицилия!  Операцията е проведена от италианската финансова полиция в Палермо под ръководството на националната служба за борба с наркотиците.

Предполага се, че става дума за канал за трафик на дрога, идващ от Северна Африка. 

https://www.blitz.bg/svyat/razbra-se-koi-sa-blgarite-izloveni-s-tonove-droga-na-20-metrova-yakhta-kray-sitsiliya-minaloto-im-se-okaza-skandalno-snimkivideo_news642845.html

Кратък линк

Още Новини