Скандално! Инспектор от Агенцията по храните засадил мини горичка с марихуана!

Новини за 11.10.2018

Окръжната прокуратура в Шумен поема по компетентност досъдебно производство за държане с цел разпространение на 80 кг марихуана в частен дом в „Дивдядово“, собственост на инспектор от Агенцията по храните. 

Окръжната прокуратура в Шумен поема по компетентност досъдебно производство на Районната прокуратура, след като в частен дом в кв. „Дивдядово“ са открити 80 кг стебла и листа марихуана в процес на сушене. 

Открито е и количество суха маса. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна. Собственикът на къщата, където се извършвал процесът на сушене, бил спрян за проверка на входа на квартала от полицейски служители от ОД на МВР в Шумен по сигнал. Тестван с техническо средства, показанията отчели, че мъжът управлява МПС след употреба на наркотични вещества. 

32-годишният мъж, който е ветеринарен лекар и инспектор в Агенцията по храните, се казва Красен К., разкриха източници на БЛИЦ. Той отвел полицейските служители в дома си. Разказал също, че е засадил и отглежда за собствена употреба марихуана в гориста местност край преславско село. Иззети са 15 растения марихуана, които впечатлили разследващите с размера си – около 3 метра.

Предстои инспекторът от Агенцията по храните в Шумен, държал с цел разпространение и произвеждал марихуаната, да бъде привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура в Шумен.

По досъдебното производство днес ще бъде дадена пресконференция от административния ръководител на ОП – Шумен, и директора на ОД на МВР, на която ще бъдат огласени подробности.

 

https://www.blitz.bg/kriminalni/skandalno-inspektor-ot-agentsiyata-po-khranite-zasadil-mini-gorichka-s-marikhuana_news632350.html

Кратък линк

Още Новини