СЛЕД ОПЕРЦИЯ НА ГДБОП! Кюстендилец в престъпна група за наркоразпространение, бяга с мръсна газ, помля и патрулка

Новини за 27.11.2017

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за наркоразпространение, действала на територията на Кюстендил и София. Участниците са задържани на 25 ноември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП, ТС БОП-Кюстендил и Специализираната прокуратура.

Според събраните доказателства групата е разпространявала наркотици организирано от декември 2016 г., предимно кокаин и марихуана. По време на операцията по задържането такива вещества са намерени у всеки от участниците в групата – общо около 200 г. марихуана и 90 г. кокаин, разфасовани на дози за черния пазар. Иззети са везни, тефтер със записки за продажбите, DVR, мобилни телефони и други доказателства за престъпната им дейност.

При задържането на един от участниците на улица в Кюстендил, автомобилът му Мерцедес бил засечен от служителите на МВР. За да има време поне да изхвърли намиращата се у него дрога, той предприел брутална маневра за бягство. Дал газ, ударил една от полицейските коли, блъснал и нанесъл щети и на паркиран частен автомобил. След като изхвърлил разфасовките с наркотици през прозореца, надявайки се това да стане незабелязано, спрял на стотина метра от инцидента и се предал.

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 27 ноември 2017 г., в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на трима от тях. На четвъртия участник в групата е наложена „Парична гаранция“.

 

 

http://struma.bg/след-оперция-на-гдбоп-кюстендилец-в-пр/

Кратък линк

Още Новини