След случая с голямо количество дрога край Дупница, ГДБОП и ОДМВР - Перник неутрализираха група за разпространение на наркотици

Новини за 16.10.2018

Операцията е осъществена под ръководството на Специализираната прокуратура.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества в Пернишка област. 

Четвърти от групата до момента се укрива и е обявен за издирване. Операцията е реализирана на 12 октомври от служители на ГДБОП и колегите им от Перник. В действията, проведени под наблюдението на Специализираната прокуратура, са участвали и служители на ОДМВР-Перник. В рамките на акцията са задържани ръководителят и двама от участниците в престъпната схема, а четвъртия е обявен за издирване. 

При извършените обиски и претърсвания на жилища, автомобили, складове и други помещения са намерени и иззети кокаин, амфетамини, марихуана, както и други доказателства за престъпната дейност на задържаните. Според събраните в хода на разследването данни, групата е действала от началото на тази година и е разпространявала дрогата в районите на Перник, Радомир, Брезник и Батановци. 

Според информацията обявеният за издирване член на престъпната схема е доставял наркотиците на едро. Други двама ги разфасовали на дози и ги разпространявали, като парите от продажбите на черния пазар те отчитали на ръководителя. Той заделял част от тях като оборотни средства (за покупка на нови количества наркотици), а печалбата разпределял между участниците. На тримата заловени от групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

По искане на Специализираната прокуратура на 15 октомври 2018 г. Специализираният наказателен съд им е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

 

 

https://www.struma.com/krimi/sled-sluchaya-s-golyamo-kolichestvo-droga-krai-dupnica-gdbop-i_140663/

Кратък линк

Още Новини