Смъртоносният "Син кит" погуби 11-годишния Венислав, открит е таен профил във ФБ със стряскащи снимки

Новини за 08.09.2017

В групата се препращат смразяващи съобщения, в които ментори заплашват с убийство играчите

Смъртоносната игра "Син кит", за която първи у нас писа Флагман.Бг, е причина за самоубийството на 11-годишното дете от Стрелча. Макар че публикацията ни регистрира рекордните за нас над 2 милиона прочитания, мнозина смятаха, че това е една измислица и "поредната сензация .

Трагичната развръзка в Стрелча показва, че би трябвало да се гледа много сериозно на този проблем.

Децата от квартала и приятели на загиналото 11-годишно момче от Стрелча признаха, че и други играят на опасна игра с предизвикателства.

Вчера прокурори и психолози разпитваха родителите на момчето и приятелите му в квартала. Децата са в шок, съобщава бТВ.

„Това са игри, в които се дават определени мисии всеки ден и те заплашват. Трябва да ги изпълняваш, защото ако не го направиш, те заплашват, че ще те убият”, разказа пред камерата едно от децата.

Преди два месеца детето си е направило и втори профил във „Фейсбук”, в който е сложило за профилна снимка стряскащи кадри.

В групата на загиналото момче се препращат подобни смразяващи съобщения, в които ментори заплашват с убийство играчите, научи още екипът ни.

Децата са чували само за една подобна игра – син кит.

Жителите на Стрелча са потресени след инцидента. Хората се страхуват за децата си, а от полицията съветват родителите да общуват с тях и да ги наблюдават внимателно.

„Ако детето започне да се затваря в себе си, ако остане за по-дълго време само, ако не иска да разговаря с тях, да се прибира и да не съобщава къде и с кого е било, ако се появи някакъв странен навик… Най-добре да се обърнат към психолог или педагогически съветник”, съветва инспекторът от Детска педагогическа стая Димитър Дудов.

Контактите на децата в интернет също трябва да се следят, при това от ранна възраст, съветват експерти.

 

http://www.struma.com/sinya-lampa/smurtonosniyat-sin-kit-pogubi-11-godishniya-venislav-otkrit-e-taen-profil_123371/

 

Кратък линк

Още Новини