Специализираната прокуратура обвини петима разпространители на наркотици във Враца, други двама от групата се издирват

Новини за 06.10.2017

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в седемчленна организирана престъпна група за разпространение на наркотици във Враца и областта. Другите две лица, за които има доказателства, че са участвали в групата, се укриват и са обявени за общодържавно издирване. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура.
Част от участниците бяха задържани на 3 октомври във Враца при специализирана операция на РЗ БОП и Специализираната прокуратура със съдействието на Дирекция „Жандармерия“ към ГДНП.
Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2016 г., като е разпространявала различни видове наркотици, предимно амфетамини и марихуана. При извършените претърсвания и изземвания по време на операцията по задържането такива вещества са открити у трима от участниците. В хода на разследването са използвани СРС.
Ръководителят на групата Н.Т. е вече осъждан за грабеж и средна телесна повреда. По здравословни причини обаче, с постановление на разследващия прокурор, по новото дело му е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ от 5000 лева. Назначена тройна съдебно-медицинска експертиза установява, че след нанесен му през септември 2017 г. побой, той е получил тежка мозъчно-черепна травма и увреждания, които не му позволяват да живее в условията на арест.
Парични гаранции в различен размер са наложени и на други трима от групата заради оказано съдействие на разследващите и направени от тях самопризнания.
Днес в Специализирания наказателен съд бе внесено искане за налагане на мярка „Задържане под стража“ на петия от задържаните участници - П.П. Предстои обвинения да бъдат повдигнати на останалите двама от групата, които до момента се укриват.

 

http://focus-news.net/news/2017/10/05/2443241/spetsializiranata-prokuratura-obvini-petima-razprostraniteli-na-narkotitsi-vav-vratsa-drugi-dvama-ot-grupata-se-izdirvat.html

 

Кратък линк

Още Новини