Спецоперация в Костинброд и Самоков: Спипаха наркотици

Новини за 20.11.2018

Двама мъже от Костинброд и Самоков са задържани при полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - София.

Първата полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества бе реализирана на 17 ноември от криминалисти от областната дирекция и колегите им от РУ- Костинброд.

В хода й е извършена проверка на частен адрес в Костинброд, обитаван от 31-годишен мъж. В една от стаите на имота служителите на реда установили оранжерия за отглеждане на канабис, оборудвана с въздуховоди и вентилатори.

Иззети са 18 канабисови растения в различен стадий на растеж с тегло на суровата растителна маса около 10 кг., множество пластмасови туби с торове, буркан със суха тревиста маса, реагираща на марихуана и хартиена сгъвка с бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин. Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, пълното документиране на което продължава под надзора на Районна прокуратура- Костинброд. 

Спецакция срещу наркоразпространението на обслужваната територия проведоха на 18 ноември и криминалистите от РУ- Самоков. При проверка на частен адрес, обитаван от 28-годишен мъж, полицейските служители разкрили домашна оранжерия за производство на марихуана, замаскирана в гардероб, специално оборудван за целта с въздуховодна система, кварцови лампи, трафове и облицован от вътрешната страна с алуминиево фолио.

Иззети са 25 стръка от вида на конопа, провесени надолу със съцветията, а от помещение зад гардероба са иззети и шест пластмасови саксии със стръкове, реагиращи на канабис. Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура в Самоков. 

 

https://novini.bg/bylgariya/kriminalno/510834

Кратък линк

Още Новини