Съдът във Варна остави в ареста обвиняема за притежание на дрога за над 2 милиона лева

Новини за 28.11.2017

Апелативният съд във Варна остави в ареста Леман Якимова /25 г./ от Разград, срещу която е повдигнато обвинение за притежание на дрога, съобщиха днес от пресслужбата на съда. Според прокуратурата жената е действала в съучастие с Ивайло Иванов. Тя е била подбудител и помагач при престъплението, а той - извършител.

Якимова е в ареста от 18 август тази година с определение на Окръжния съд в Разград. Два дни преди това, в Цар Калоян, при проверка на автовоз, полицаите открили в тайник множество пакети с наркотици. Намерени са над 8 килограма марихуана на стойност 48 330 лева и повече от 78, 6 килограма амфетамини за близо 2, 4 милиона лева. Според Варненския апелативен съд от събраните до момента доказателства по случая може да се направи обосновано предположение, че жената е съпричастна към престъплението, за което е обвинена. Освен това, тя може да се укрие, тъй като има контакти и роднински връзки с хора извън България.

Определението на Апелативния съд във Варна е окончателно.
 

https://www.novini.bg/news/457190-съдът-във-варна-остави-в-ареста-обвиняема-за-притежание-на-дрога-за-над-2-милиона-лева.html

Кратък линк

Още Новини