Таксиметрови шофьори станаха дилъри: Продават наркотици докато возят клиентите си

Новини за 17.08.2018

В курорта „Слънчев бряг” десетки таксиметрови шофьори продават наркотици, докато возят клиентите си. Екип на Нова телевизия тръгна по заведенията, за да провери дали мерките за сигурност са уплашили дилърите на дрога.

Жаргонът за наименованията на наркотиците не е променян от години.  Амфетаминът е „АНИ” или „бонбони”, марихуаната се търси като „джойнт” или „кос”.  Екипът на телевизията се опитва да купи и от двата вида. В няколко заведения категорично отказват. В една от култовите дискотеки  казват  на екипа на Нова да изчакат. След около 30 минути обаче отказват. Екипът се опитва да купи трева и от случайно избран таксиметров шофьор, представяйки се за чужденци.  След кратък разговор си купуват  3 грама и се разбират на следващия ден  шофьорът да донесе още 2.

Има процент от таксиметровите водачи, които, маскирайки се зад тази дейност, се явяват и наркоразпространители, като последният случай е от началото на месеца, когато пълна палитра от наркотични вещества и то в доста големи количества бе установена в шофьор от Несебър, каза Цветелина Рандева от ОДМВР – Бургас.

Командированите полицаи ще продължат с акциите по морето до края на лятото.

 

http://www.cross.bg/shofyori-kypi-nova-1581736.html#.W3bN67_5UdU

 

 

Кратък линк

Още Новини