Условни наказания за двама, държали наркотици с цел продажба

Новини за 03.12.2018

Двама подсъдими за притежание на наркотици с цел продажба получиха условни наказания, след като Окръжен съд-Добрич одобри споразуменията, сключени между тях и прокуратурата.


29-годишният Ивайло У. и 23-годишната Айджан Р. от тервелското село Орляк се признаха за виновни в това, че на 12 октомври 2017г. в същото село, в съучастие помежду си, без надлежно разрешително, са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана с общо тегло 3.27 грама, на стойност 19.62 лева. Наркотичното вещество било разпределено в четири пакетчета.

За извършеното деяние 29-годишният, който вече е осъждан, ще търпи условно наказание от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“, с изпитателен срок от 3 години.
        
Съучастничката му е с чисто съдебно минало и  получава наказание от 1 година лишаване от свобода - условно, при същия изпитателен срок. И двамата подсъдими декларираха пред съда, че са подписали доброволно споразуменията и се отказват от по-нататъшното разглеждане на делата им по общия ред.

Одобрените споразумения имат последиците на влезли в сила присъди.

 

 

 

https://dariknews.bg/regioni/dobrich/uslovni-nakazaniia-za-dvama-dyrzhali-narkotici-s-cel-prodazhba-2134534

Кратък линк

Още Новини