Хванаха дрогирани шофьори в Нови пазар, прибраха и шуменец с амфетамини

Новини за 09.10.2018

Двама са установени да шофират след употреба на наркотични вещества по време на специализирана полицейска операция в петък в град Нови пазар.

Около 17:20 часа за проверка на ул. “Васил Левски“ в града вбил спрян водач на лек автомобил Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация. Зад волана бил местният жител В.В./23г./. Тестван бил с дръг чек, който отчел наличие на марихуана и метамфетамин. Водачът отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ-Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е започнато бързо производство.
 
Около 17:30 часа в петък за проверка на ул. “Христо Смирненски“ в Нови пазар била извършена проверка на водач на Ситроен с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от момче на 18 г.. Водачът бил тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Отчетено било наличие на канабис. Местният жител отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ-Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е започнато бързо производство.
 
21-годишен шуменец бил задържан за притежание на наркотици. При извършено претърсване на ул. “Васил Петлешев“ на жилище в Шумен, обитавано от мъж. криминалисти намерили пет таблетки  амфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града.

 

 

https://dariknews.bg/regioni/shumen/hvanaha-drogirani-shofiori-v-novi-pazar-pribraha-i-shumenec-s-amfetamini-2124267

Кратък линк

Още Новини