Хванаха сериозно количество наркотици в Пещера

Новини за 01.09.2017

Солидно количество наркотици са иззети от къща при акция на служители от РУ-Пещера. Това е станало вчера по време на специализирана полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества.
На пътя между Пещера и Брацигово в местността „Милева чешма“ автопатрул засякъл паркиран лек автомобил „Пежо“. Оказало се, че возилото е управлявано от стария познайник на органите на реда И.П.- 37г. от брациговското село Козарско.
Мъжът има предишни криминални регистрации за отглеждане и разпространение на наркотици. У него пристигналите на мястото криминалисти открили две саморъчно направени цигари с марихуана. Дежурна група от районното управление извършила претърсване в жилището на мъжа в село Козарско.
Вътре полицаите открили 17 саксии с растения с височина между 0.80 м и 1.5 м, които при направения полеви наркотест реагирали положително на марихуана.
Общото количество на растенията е около 5.3 кг., като са намерени още около 200 грама суха марихуана, 11 грама семена на канабис, 40 таблетки „Субоксон“, лампа за осветление на растенията и електронна везна.
Мъжът е задържан в ареста за срок от 24 часа , а спрямо него е образувано полицейско производство. Откритата дрога и оборудване са иззети, работата по случая продължава.


https://fakti.bg/krimi/257136-hvanaha-seriozno-kolichestvo-narkotici-v-peshtera

Кратък линк

Още Новини