Хванаха 40-годишен с незаконно оръжие, наркотици и сръндак в задния двор

Новини за 12.10.2018

40-годишен от град Койнаре е задържан за съхранение на наркотици и оръжие, съобщиха от полицията. 

В хода на специализирана операция в града, криминалисти от ОДМВР, екип на "Специализирани полицейски сили" при ОДМВР-Плевен и служители на РУ-Червен бряг проверили имот, обитаван от 40- годишен.

При проникване в жилището собственикът оказал яростна съпротива, което наложило употреба на физическа сила и помощни средства. При проверката, в дома са намерени огнестрелно оръжие и вещества, наподобяващи наркотици. Незабавно е уведомен дежурен разследващ полицай и е сформирана група за оглед. В едно от помещенията са открити незаконна ловна пушка, 12-ти калибър с ловен боеприпас в патронника и допълнителни 6 патрона в държач към приклада.

В стопанска пристройка са намерени два пластмасови контейнера с 12 еднолитрови буркана, със суха зелена тревиста маса. В друго помещение в кутия от цигари са намерени опаковки с жълто-кафяво прахообразно вещество и суха зелена тревна маса, както и електронна везна. Неправомерно отглеждан сръндак на около 2-3 години е установен в заграждение към двора на имота, за което са уведомени служителите на ДГС-Червен бряг и те са го привели за настаняване в ДГС-Витиня. Зад стопанска постройка в двора са намерени и добре отглеждани две растения от рода на конопа, високи към 1.6 м. 40-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за престъпления по чл. 339, ал.1, чл.354 "а", ал.3, т.1 и чл.354 "в", ал.1 от НК.

Работата продължава разследващ полицай и екип на РУ-Червен бряг.

 

https://www.24chasa.bg/novini/article/7094894

Кратък линк

Още Новини