Шефът на „Борба с наркотрафика” към софийското летище разкри кои са тайниците в куфарите на мулетата

Новини за 10.08.2017

Трафикът на хероин не е толкова широко разпространен през летищата в Европа, тъй като по въздух се пренасят предимно амфетамини и кокаин.

Това обясни Стефан Бакалов, началник на отдел „Борба с наркотрафика” към Летище София, след като вчера стана ясно, че българин е опита да пренесе хероин за над 1 милион лева с полет от София до Мадрид. Количеството е било 5,2 кг. Наркотикът е бил скрит в тайници на куфар. Задържаният е 38-годишен българин. С рентгеново устройство е открило двойно дъно на един от куфарите и така хероинът е намерен.  

Пред Нова телевизия Бакалов обясни, че в куфарите има много възможности да бъде скрито наркотично вещество, дори в колелцата и дръжките. Използват се комбинации от различни помощни средства, за да може наркотиците да бъдат открити. „Самите мулета не са много добре запознати със системата за контрол. На тях им се дава куфара и им се казва откъде да преминат. Нямат представа как да заобиколят проверките”, каза още Бакалов.

 

 

https://www.blitz.bg/obshtestvo/sheft-na-borba-s-narkotrafika-km-sofiyskoto-letishche-razkri-koi-sa-taynitsite-v-kufarite-na-muletata_news535404.html

Кратък линк

Още Новини