10 месеца затвор за мъж, държал наркотици с цел разпространение

Новини за 12.10.2018

33-годишен мъж от Генерал Тошево, държал наркотици с цел разпространение, получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, което ще изтърпи при първоначален „общ режим”. До ефективното наказание се стигна, след като Окръжен съд-Добрич одобри споразумението, сключено между Николай Н., неговата защита и прокуратурата.

Мъжът се призна за виновен в това, че на 31 май т.г. в  Генерал Тошево, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение марихуана, на обща стойност 224.22 лева. Наркотичното вещество било разпределено в два пакета с тегло 32.51 грама и 4.86 грама.

Подсъдимият декларира пред съда, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите клаузи и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Той ще плати и направените разноски по делото в размер на 207.53 лева.
 
Определението на Окръжен съд-Добрич е окончателно и има последствията на влязла в сила присъда. В отделно съдебно заседание съдът разпореди иззетите като веществени доказателства наркотични вещества да бъдат унищожени.

 

 

https://dariknews.bg/regioni/dobrich/10-meseca-zatvor-za-myzh-dyrzhal-narkotici-s-cel-razprostranenie-2124783

Кратък линк

Още Новини