4 хванати да шофират след употреба на наркотици през почивните дни

Новини за 09.10.2018

На 06.10.2018г. около 14.50ч на ПП I-4 в с.Брестница, лек автомобил БМВ управляван от 50-годишен мъж от гр.Добрич при движение е блъснал 8-годишно момиченце, което е пресичало пътното платно. Детето е откарано за медицински преглед в Луковит и освободено. Пробата за алкохол на водачът  е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

На 07 октомври около 01.15 часа в гр. Тетевен за полицейска проверка е спрян лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 25-годишна жена от с. Галата. Пробата на водачът с «Дръг чек 3000» е отчела наличие на амфетамин и метамфетамин, като жената сама е предала на полицаите пакетче съдържащо амфетамин, с бруто тегло 0.49 грама.  Лицето е задържано за срок от 24 часа , а по случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 25-годишен мъж от Троян, който на 07 октомври около 22.10 часа е установен да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества. Работата по случая продължава.

30-годишен, неправоспособен, криминално проявен  жител на с.Румянцево е задържан в РУ Луковит след като на 07 октомври около 14.45ч. е установен в с.Карлуково да управлява лек автомобил с регистрационни табели издадени за друго превозно средство.  Проверка в информационните масиви на МВР е показала, че мъжът извършва нарушението в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

На 05 октомври в РУ Ябланица е образувано бързо производство срещу 25-годишен мъж от с. Малък Извор, който е установен да управлява лек автомобил в гр. Ябланица след употреба на амфетамин и метамфетамин. Мъжът е задържан за срок от 24 часа в полицейското управление.

Същия ден в РУ Ябланица е образувано още едно бързо производство срещу 31-годишен жител на с. Златна Панега, който около 15.00 часа е установен да управлява лек автомобил в селото след употреба отново на амфетамин и метамфетамин.

 

http://lovechtoday.eu/4-хванати-да-шофират-след-употреба-на-на/

Кратък линк

Още Новини