43-годишният Красимир Георгиев от Ямбол е задържан в Банско с близо 30 грама наркотици

Новини за 09.01.2018

43-годишният Красимир Георгиев от Ямбол, който в края на миналата седмица бе задържан в Банско с близо 30 грама наркотици, е уличен и за опит за изнасилване. По искане на Районна прокуратура – Разлог съдът му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Магистратите счетоха, че съществува опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление, още повече че случаят касае тежко умишлено престъпление, и го оставиха за постоянно в ареста, пише struma.bg. 

Срещу Красимир Георгиев държавният обвинител повдигна две обвинения – за опит за изнасилване и противозаконно лишаване от свобода на млада жена от Бургас, и за държане на високорискови наркотични вещества. Красимир Георгиев бе задържан от полицейски служители към РУП – Банско в края на миналата седмица след подаден сигнал на телефон 112 за опит за изнасилване. Той е подаден от приятел на жертвата, който съобщил, че жена е държана заключена против волята й в апартамент в Банско и съществува опасност за здравето й. Незабавно е предприета проверка по случая и органите на реда се отзовали на посочения адрес. Младата жена е спасена от лапите на похитителя си.

До намесата на полицията Георгиев направил опит да изнасили жертвата си, принуждавайки я със сила и заплахи. В хода на работата по случая е направен оглед на наетия от Георгиев апартамент и на ползвания от него лек автомобил „Фиат Брава“, при който са открити и немалко количество наркотици – около 14 грама канабис, 13 грама кокаин и около 0,5 грама амфетамини, както и две везни. Кр. Георгиев работи в туристическия бизнес в Банско, но отказва да каже къде точно и като какъв. При определяне на мярката му за неотклонение съдът взе предвид и предишни деяния на обвиняемия. Той е осъждан и за други престъпления, но реабилитиран по право.

Има присъда, включително и за блудство,  наказван е за държане на наркотици.
 

 

https://www.blitz.bg/kriminalni/nakazanie/krasi-ot-yambol-natika-mlado-momiche-v-apartament-v-bansko-i-trgva-da-ya-iznasilva-no_news570087.html

Кратък линк

Още Новини