47-годишен българин се призна за виновен за 30 кг метамфетамини в Австралия

Новини за 13.06.2018

Един от тримата български граждани, обвинени за повече от 30 килограма метамфетамин се призна за виновен, съобщава "Канбера Таймс".

47-годишният Георги Станчев призна за ролята си и пледира виновен, че на 12 март в Дампиер, около 1500 км северно от Пърт, е внесъл голямо количество контролиран от границата наркотик. Той е задържан под стража и ще бъде изправен пред Върховния съд през юли за осъдителна присъда.

Станчев е един от тримата българи, арестувани в пристанище Дампиер преди три месеца, когато полицаи заловиха 31 килограма метамфетамин. Офицери от групата за борба с организираната престъпност извършиха арести в рамките на разследване за предполагаема организация за трафик на наркотици.

Австралийският федерален полицейски командващ Грег Хариган коментира по време на ареста, че операцията е насочена срещу "синдикат за организирана престъпност, който предприема активни стъпки, за да избегне разкриване. Тези медикаменти имат потенциална улична стойност над 25 милиона долара и способността да причинят неизмеримо нещастие в нашата общност", допълва той.

Съучастниците на Станчев все още не са внесли обяснения и отговор за съответните им обвинения, ще бъдат привикани в съда до две седмици.

 

https://news.bg/world/47-godishen-balgarin-se-prizna-za-vinoven-za-30-kg-metamfetamini-v-avstraliya.html

Кратък линк

Още Новини