ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях

Пейо Яворов - Превземането на Кавала 1912 година от 4 войводи на ВМРО

1 October, 2012 - 16:36 -- drtemi

На 25 октомври 1912 г. край гр. Драма войводите Й. Вапцаров, М. Чаков, Хр. Чернопеев и П. Яворов искат среща с командира на Родопския отряд генерал-майор Стилиян Ковачев и му предлагат с част от войските си да се придвижи на юг към Бяло море и да превземе Кавала. Генералът преценява, че акцията ще затрудни военните му планове и отказва. Тогава Яворов излага идеята им да се превземе мирно града и го моли да предостави четири военни униформи от българската армия и четири коня.

Споделете с приятели

Денят на християнското семейство в VIII СОУ - Благоевград

22 November, 2012 - 15:25 -- magirah
 Денят на християнското семейство беше отбелязан в VIII СОУ "Арсени Костенцев" с представяне на презентация в ІV а и ІV б клас по този повод от педагогическия съветник - г-жа  Ж. Думбанова. След това се проведе дискусия на тема: "Кои са добродетелите и какво трябва да бъде съвременното християнско семейство. Как задружно семействата да честват празника?"
На самия ден - 21.11.2012 г., г-жа Думбанова проведе урок в І в клас - с ръководител г-жа Ингилизова, за християнските добродетели в българското семейство.
 
 
Споделете с приятели

Среща с ученици от ПГИ по инициатива на МОСНВ

По инициатива на Натали Костадинова от IX клас в ПГИ "Иван Илиев", която е член на Младежки общински съвет по наркотични вещества, днес беше органозирана среща на учениците от IX б клас в ПГИ "Иван Илиев" и специалистите от Общинския съвет по нарк

Споделете с приятели

Духовните основи на живота - МОСНВ и Православния център в Благоевград

На пореднада си работна среща във вторник - 23.10.2012 г., младежите от МОСНВ гостуваха на Православния център към Неврокопска митрополия в Благоевград.

Споделете с приятели

Страници