ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях

Канабис в Холандия

Вече няколко хилядолетия милиони хора консумират различни наркотични препарати, обединени под общото название канабис. Всички те се добиват от растение от семейството на конопа, т.нар. индийски коноп, който може да се отглежда във всяка страна с умерен или тропически климат. Канабисът е най-многотонажната стока в нелегалния трафик на наркотици. На черния пазар той се предлага под много названия, според мястото и начина на получаване и местния жаргон - марихуана, ганджа, джоинт, дага, киф, бханг, трева и други. Марихуана е смес от изсушените листа, стебла и цветове на канабиса. Ганджа е по-силен наркотик, защото в него се съдържат само съцветия и пъпките на растението. Хашиш се получава от смолата, отделена от цъфналите връхчета на конопа и е десетина пъти по-силно действащ от марихуаната. Описание: канабисът е най-използваният наркотик в света. Той е въвеждащ наркотик. Най-често се пуши в комбинация с тютюн или с други наркотични вещества. Действие: предизвиква лека еуфория, влияе върху мисленето и възприятията. Приемането му предизвиква ярки възприятия, повишено самочувствие и сексуално желание, водещо до рисково поведение. Последици: веществото предизвиква паметови разстройства, когато се употребява продължително време и в големи количества. Намалява възможностите на индивида да решава по-сложни задачи. Причинява психична зависимост, леност, апатия, празноти в паметта. Преките физиологични и психични ефекти от приемането на този наркотичен препарат са: нарушено чувство за пространствена и времена ориентация, нарушена координация и забавени реакции, ускоряване на пулса, повишаване на кръвното налягане. Продължителната му употреба води до респираторни заболявания и рак на белите дробове, увреждане на мозъка, нарушени волеви процеси, негативни настроения и нагласи, намаляване способността за концентрация. Формира се психическа зависимост и със сигурност води към употребата на "твърди" наркотици (например хероин).

ВНИМАНИЕ! НЦИОМ:81% от българите против легализирането на леката дрога

14 December, 2012 - 15:06 -- drtemi

 НЦИОМ:81%  от българите против легализирането на МАРИХУАНАТА! Глас народен - Глас Божий!

Хората над 40-годишна възраст, живеещите извън столицата и жените се обявяват най-категорично против легализирането на леките наркотици. Твърдата позиция на мнозинството в момента трудно би могла да бъде разклатена от каквито и да е аргументи в полза на подобна мярка.

Споделете с приятели

Коледна изненада - В Амстердам марихуаната в училищата забранена

13 December, 2012 - 16:19 -- drtemi

Невероятно, но факт - в някои учебни заведения в Амстердам имало проблеми с младежите, изпаднали в състояние на наркотично опиянение.

Споделете с приятели

КОЛКО СА ЖЕЛАНИ ПАРИТЕ ОТ ДРОГАТА - Уругвай обмисля правителството да стане основен дилър на марихуана в страната

10 August, 2012 - 11:11 -- drtemi

ПАРИ НА ВСЯКА ЦЕНА, МНОГО ПАРИ, БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ЗА УНИЩОЖЕНИЯ ЖИВОТ НА ХИЛЯДИ МЛАДИ ХОРА. МНОГО ОТ КОМЕНТАРИТЕ ЗА НАШАТА ПОЗИЦИЯ СРЕЩУ ПОДОБНИ ПРЕСТЪПНИ НАМЕРЕНИЯ ЩЕ БЪДАТ ПОДИГРАВАТЕЛНИ, В ПОЛЗА НА ЛЕГАЛИЗИРАНЕТО НА МАРИХУАНАТА. ПО ИРОНИЯ НА СЪДБАТА ЗАВИСИМИТЕ ЗАЩИТАВАТ ТЕЗИ, КОИТО СА ГИ НАПРАВИЛИ РОБИ НА ТЕТРАХИДРОКАНАБИНОЛА. НИЕ, КОИТО МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕМ КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ, НЯМАМЕ ПРАВО ДА МЪЛЧИМ! САМО ИСТИНАТА ПРАВИ ЧОВЕКА СВОБОДЕН.

Споделете с приятели

Страници