ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях

От векове южноамериканските индианци в района на Андите дъвчат листата на вечно зеления храст кока, за да потиснат усещанията за глад, студ и умора.Веществото което въздейства по този начин, се нарича кокаин, а неговото съдържание в растителния материал е от порядъка на един процент.

Описание: алкалоид, който се извлича от листата на растението кока или се получава синтетично. Предлага се под формата на бял прах. Приема се по три начина - смъркане с ноздри, натриване на горните венци и поставяне в роговицата на очите. Най-разпространено е смъркането на т.н. магистрала чрез тръбичка или директно.

Действие: има силно стимулиращо, възбуждащо еуфорично действие с краткотраен ефект - 30 до 40 минути. Той е силен психо-стимулант, към който се развива психическа зависимост. Създава рискове за сърдечната дейност, предизвиква еуфория, опиянява. Понякога поражда чувството за тревога и паника.

Последици: продължителната употреба предизвиква депресия или параноя, перфорация на носната преграда, ако се приема чрез смъркане, формира се силна психическа зависимост. Смесването на кокаин с други вещества води до по-бързо развитие на зависимост.

Quo vadis homo sapiens - Боливия ще се бори пред ООН за разрешение за промишлен износ на листа от кока

27 January, 2013 - 12:21 -- drtemi

Quo vadis Medicine?

Китай вече е заявил готовността си да закупи тонове от растението, за медицински цели????????????????

Споделете с приятели

Актьори от турски сериали хванати с дрога

27 January, 2013 - 11:41 -- drtemi

Повече от 40 души, включително известни актьори и музиканти, са били задържани при едновременни операции в Истанбул на турската полиция за борба с наркотрафика, съобщи в. "Миллиет".

Сред арестуваните са известните актьори от турските сериали Джемал Хюнал и Чагатай Улусой и актрисата Гизем Караджа, а също и певецът Дженк Ерен. Телевизия “Си Ен Ен Тюрк” съобщава, че сред задържаните има и актьори от театъра.

Споделете с приятели

Осуетиха трафик на кокаин през Кулата

18 December, 2012 - 09:34 -- drtemi

Служители на ГДБОП задържаха мъж, опитал да пренесе през граница 4 литра течност, съдържаща кокаин, съобщиха от МВР.

Операцията е проведена след получен сигнал за подготвян трафик на кокаин от България през Гърция, Италия и Франция за Великобритания. В нея участвали служители на ГДБОП - СБОП – Благоевград, съвместно с техни колеги от Граничен полицейски участък Петрич. Те спрели за проверка лек автомобил марка „Фолксваген”. Водачът на автомобила – Д.М. на 39 г. от  Сопот, без криминални прояви, се канел да пресече границата на България през ГКПП „Кулата”.

Споделете с приятели

Цеко и Жабата изгоряха за наркотици

17 December, 2012 - 10:56 -- drtemi

Солиден удар върху разпространението на марихуана в София нанесоха СДВР и ГДБОП

със спецакцията си „Дубльорите“. Названието идва от факта, че преди време в същите райони са били задържани наркодилъри, които сега са в ареста – а настоящите арести са на млади хора, опитали се да се наместят на освободените територии – Люлин, Обеля и Надежда.

Споделете с приятели

Страници