ОбСНВ Благоевград

Наркотици - истината за тях
13 August, 2012 - 16:44 -- drtemi

Първо помлял две коли, после препасал 3 ножа и мачете

Божо озверял след метадон с алкохол

"Ще ви изкормя всички!", крещял уж кроткият домоуправител

 

"Божидарчо е най-умният тука, най-възпитаният. Много тих и кротък беше, ама вчера сякаш се превърна в звяр. Нещо му стана и започна да сече наред с ножове. Добре, че нямаше малки деца, иначе голяма трагедия можеше да стане... Само да не ми напишете името, че като се върне, вече не знам кой и кога ще заколи", вайка се ден след кървавата драма в центъра на Бургас 57-годишна свидетелка на екшъна. В събота следобед на тихата уличка "Цар Калоян" се разигра невиждана касапница. 37-годишният програмист Божидар Каракашев буквално превъртя и подгони минувачи и комшии, въоръжен с три ножа и мачете.

С жена му Калина само преди месец били на Гьокчеада

Фото Фейсбук

"Ще ви изкормя всички, ще ви заколя до крак!", крещял в истерия Божидар, докато тичал по улицата и се опитвал да докопа хората с ножовете си. Минувачи и търговци хукнали да бягат по улицата, следвани по петите от озверелия касапин. Неколцина обаче не успели да избегнат острието му. След невижданата публична вендета четирима души са в болница. С различни порезни и прободни рани в бургаската МБАЛ са настанени 41-годишният Християн Иванов, 47-годишният Гочо Иванов, 46-годишната Кица Георгиева и синът й Тони Узунов на 21 г. Най-тежко е състоянието на наръгания в корема Тони. Младият мъж е бил незабавно опериран и според лекарите вече няма опасност за живота му.
Драмата се разразила около 16 ч следобед в събота, когато Божидар Каракашев решил да се прибере у дома. Обикновено паркирал опела си пред кооперацията на ул."Раковска" 58, където живеел. Мястото му обаче се оказало заето от бяло БМВ. И очевидно това вбесило програмиста. След като вдигнал огромен скандал и безуспешно се опитал да разбере кой му е заел мястото, Божидар завил по съседната ул. "Цар Калоян" и паркирал там. Докато намествал колата си обаче умишлено блъснал съседното тико а то ударило паркирания до него джип. Верижната катастрофа отекнала в квартала и хората наизскачали по терасите, за да видят какво се е случило. Собствениците на двете ударени от Божидар коли естествено се разкрещели срещу него, което нагнетило още повече обстановката. Видимо афектиран, Божидар влязъл в дома си на бегом, а минута по-късно излязъл, въоръжен до зъби - с по един нож във всяка ръка и два на кръста.
В този вид и с изкривена физиономия програмистът влязъл в ролята на Рамбо и тръгнал да коли наред. Озаптили го едва полицаите, които го проснали за секунди на земята и го закопчали с белезници. Няколко часа по-късно назначените медицински експертизи установили, че превъртелият програмист е бил жестоко дрогиран. При изследванията в кръвта му са открити метадон и 1,9 промила алкохол. По всяка вероятност Божидар Каракашев е бивш наркоман, който е лекувал хероиновата зависимост по държавните програми на Националния център по наркомании. Другият вариант е програмистът да е купил метадона на черно. Когато се комбинира с алкохол, медикаментът се превръща в "бомба". Именно с опасния коктейл разследващите си обясняват пристъпа на Божидар. Съседите на Каракашев още са в шок и не могат да си обяснят как е изтрещял кроткият им комшия. Програмистът Божо бил за пример в целия квартал, а съкооператорите му дори го назначили и за домоуправител. Семейство
Каракашеви живеели на широка нога - разполагали с доста средства. Районът, в който живеят, е на пъпа на Бургас, а жилищата в него държат едни от най-високите цени. Комшиите разказват, че само преди месец Божидар и съпругата му Калина се завърнали от почивка в турския курорт Гьокчеада. През януари пък цялото семейство карало ски на Банско.
Божидар Каракашев е собственик на фирма WAVE NET, която се занимава с търговия с компютри, периферии, хардуер и софтуер. Освен това се занимава и с проектиране и изграждане на безжични мрежи, телефонни централи и всичко, свързано с информационните технологии. Съпругата му Калина пък работи като аптекар в аптека "Пулс" в бургаския квартал "Изгрев". Двамата са родители на две деца, а едната им дъщеря е шампионка по плуване и състезател на плувен клуб "Бриз".
Стела Николова

Категория: 
Споделете с приятели